Poštovani predstavnici medija,

Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom održavanja manifestacije "Božićno seoce kod Hrama", koja će se održati u sredu, 26. decembra, u 12 časova u Parohijskom domu Hrama Svetog Save.

Na konferenciji će govoriti:

- Njegovo Preosveštenstvo Episkop remezijanski G. Stefan

- Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

- Robert Čoban, predsednik "Color Press Grupe"

- Dr Mileta Radojević, direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama

- Dr Milan Nedeljković, predsednik Opštine Vračar

- Aleksandar Sanja Ilić, Balkanika

Na konferenciji će prisustvovati i svoje izjave dati i ostali učesnici i pokrovitelji kao što su Lena Kovačević, Jelena Panić, generalni menadžer kompanije Deksiko, Gordana Milaković, predstavnik Rajfajzen banke, Dragan Pantelić, direktor PDM-a, Andreja Mladenović, predstavnik grada Beograda, Snežana Đurišić, Marinko Rokvić, Viki Miljković, Neverne Bebe, Alek Rodić, direktor Malog pozorišta "Duško Radović", Dušan Svilar i mnogi drugi.

Manifestacija "Božićno seoce kod Hrama" održava se drugi put od 4. do 28. januara 2019. godine na platou ispred Hrama Svetog Save. Prošle godine je, ispred Hrama i u Kripti, nastupilo preko 100 muzičkih izvođača, dečijih i crkvenih horova, vokalnih sastava, glumaca, plesnih trupa. Najmlađi su svake večeri ulepšavali jedinstvenu konstrukciju – Božićnu raspevanu jelku – na kojoj su nastupali dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije.

Posetioci će i ove godine uživati u svakodnevnom muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača, a imaće priliku i da obiđu plato Hrama u fijakeru, u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne proizvode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.