Restoran Beskraj

Prostor za događaje

Turističko ugostiteljski objekat Beskraj je idealno mesto za sve posebne trenutke koje želite da podelite sa najdražim ljudima. Bilo da su u pitanju svadbe, godišnjice, krštenja, rodjendani, ili korporacijski skupovi i seminari, restoran Beskraj će se pobrinuti da sve Vaše želje i potrebe budu zadovoljene. I više od toga.

Osim sjajnih i raznovrsnih kulinarskih specijaliteta i atmosfere koja se može prilagoditi svakoj prilici, ponosni smo na autentični ambijent koji ima bogatu istoriju i priča zanimljive priče iz vremena austrougarske imperije, kada je i nastao.

Objekat su sagradili Austrougari za potrebe odlaganja municije koja je dopremana u Tvrdjavu, te Novosadjani i danas ovaj objekat zovu Barutana.

Među interesantnim pričama koje pričaju zidine Beskraja, svakako je i ona o njihovom nastanku. Opeke velikih dimenzija od kojih je sagrađen, pravljene su u Rumi, a dopremane „živom pokretnom trakom“. Sva raspoloživa radna snaga, vojnici, radnici, seljaci, na razdaljini od 25 km, iz ruke u ruku, prenela je svu proizvedenu opeku kako bi se ovaj objekat sagradio.

Još jedna posebnost ovog zdanja je lokacija na kojoj je smešteno. Alibegovac je naselje koje je ime dobilo po čuvenom osmanlijskom vojskovodji Ali-Begu koji je u vreme Sulejmana Veličanstvenog, baš na ovom mestu čuvao otstupnicu Otomanskoj imperiji prema Beču. U ovoj kotlini podno Fruške Gore nalazi se specifična ruža vetrova, te je naročito leti, ovde vrlo prijatna klima.

Poštujući bogatu istoriju ovog zdanja, potrudili smo se da je sačuvamo i osavremenimo, kako bi i Vi mogli da postanete deo njegovih beskrajnih priča.

Telefon: +381 21 462 763

Internet stranica: beskraj.rs

E-mail: office@beskraj.rs