Kopernikus Hotel Prag Beograd

Hotel

Hotel Prag je građen u nekoliko etapa, 1929., 1936. i 1978. a lepota same građevine, specifične za arhitekturu modernizma Evrope XX veka, svrstala ga je u jedan od objekata pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Prvi vlasnik hotela je bio čeh, pa otuda i naziv hotela, Prag! Hotel je sagradjen po projektu arhitekte Djure Bajalovića, a izlagan je i na prvom Salonu arhitekture 1929. god i Izložbi jugoslovenske moderne arhitekture 1931. god.

Čak i posle kompletnog renoviranja Hotel Prag je zadržao svoju tradicionalnu gostoprimljivost, toplinu i srdačnost, karakterističnu za ovo podneblje.

Od nedavno kategorisan kao poslovni hotel sa 4*, raspolaže sa 82 moderno opremljene sobe koje će zadovoljiti potrebe i najzahtevnijih gostiju. Sistem inteligentnih soba, besplatan internet, mini bar, centralna klimatizacija, sef, samo su neke od brojnih mogućnosti koje hotel pruža.

Pored renoviranih soba, u prijatnom ambijentu nalazi se i A La Carte restoran, na čijem se meniju nalazi bogat izbor internacionalne kuhinje a gostima posebnu pažnju privlači pivnica “Hajdučka pećina”. Hotel raspolaže i sa tri konferencijske sale različitih struktura kao i dve business kancelarije, sa kompletnom tehničkom podrškom.