Šesta po redu najveća regionalna konferencija o hrani i vinu "Food Talk 2018" predstavljena je u utorak, 24. aprila, u novootvorenom hotelu Sheraton Novi Sad, uz prisustvo predstavnika Pokrajinske vlade, ambasada, javnih ličnosti, blogera, medija i domaćih proizvođača hrane.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, istakao je u svom obraćanju gostima veliki značaj ovakvih manifestacija, kako za privredu, tako i za turizam.

"Jedan od najvećih svetskih brendova Sheraton u Novom Sadu potvrđuje da smo zaista turistička destinacija, prepoznati kao prestonica kulture i sedište najvećih evropskih festivala. Među najvećim turističkim atrakcijama jesu gastronomija, vinarstvo i u korelaciji sa gostoprimstvom naših ljudi, doprinose obogaćivanju kulture i unapređenju saradnje na svim nivoima vlasti i među privrednicima u ovoj oblasti. Ovo je mesto sastajanja turističke privrede, proizvođača iz oblasti agroindustrije i vinarstva“, rekao je Đoković.

Ovogodišnji "Food Talk 2018", koji će se održati 8. juna u hotelu Sheraton Novi Sad, predstavio je predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban, a gosti su imali prilike da upoznaju i devet učesnika manifestacije "Fensi Food Show New York", koji će prvi put nakon deset godina nastupiti na jednoj od najprestižnijih globalnih gastronomskih manifestacija.

"I ovog puta ćemo imati veoma interesantne učesnike na "Food Talku", dolaze nam gosti iz regiona, kao i neki svetski poznati kuvari. Predstavićemo i proizvođaće koji će učestvovati na manifestaciji u Njujorku, a to je prilika da kupci iz celog sveta upoznaju srpske proizvode na pravi način. Selekciju je vršio USAID, a trudili smo se da proizvođači budu iz svih delova Srbije i najrazličitijih vrsta hrane", rekao je Čoban i dodao da je od devet proizvođača oko polovina iz Vojvodine.

Prisutne su pozdravili i domaćini, predstavnici hotela Sheraton Novi Sad.

Gosti događaja "Welcome to Novi Sad" by Color Media Communicatons i Sheraton Novi Sad imali su priliku da obiđu novi hotel u Novom Sadu, uživaju u specijalitetima restorana hotela uz tamburaše i obiđu Novi Sad iz drugog ugla - kroz turističku turu "stare novosadske kafane".

"Food Talk 2018" održaće se 8. juna u hotelu Sheraton Novi Sad, po šesti put u Novom Sadu i okupiće gastronomske i vinske stručnjake iz celog regiona. Više o programu i prijavi učešća pogledajte na zvaničnom sajtu www.color.rs/foodtalk2018