16. oktobra je u Vrnjačkoj banji u hotelu Fontana, održana peta jubilarna dodela priznanja istaknutim ženama iz javnog, privrednog i društvenog života iz Srbije i sa ex YU prostora pod nazivom DAMA GODINE REGION 2018.

Reč DAMA je lepa, sofisticirana i decentna kao i značenje koje nosi. Sa tim u vezi, od dobitnica priznanja se očekuju prefinjen stav, istančan ukus, otmeni maniri, umerenost u reakcijama i ponašanju ;

Manifestaciju su otvorili Ministar u Vladi Srbije za zaštitu životne sredine, Goran Trivan i predsednik opštine Vrnjačka banja, Boban Đurović koji nije krio zadovoljstvo što je opština Vrnjačka banja domaćin jednog ovako glamuroznog skupa na kojem se okupilo više od 350 zvanica iz svih sfera života.

Posebna mi je čast i izuzetno sam ponosan što je naša opština generalni pokrovitelj manifestacije koja je okupila impozantan broj ostvarenih i uspešnih žena iz šireg regiona koje su pored svih poslovnih i životnih obaveza uspele da zadrže notu suptilnosti, damskog ponašanja i odmerenosti u reakcijama a to je sve prepoznao Dejanov tim i umreži ih na jedan poseban način kroz svoj Prvi klub dama. - reakao je predsednik opštine Vrnjačka banja, Boban Đurović.

Uspešnost u poslu ne određuje pol već kvalitet, posvećenost, talenat i lične osobine. Kako u Srbiji i dalje postoje stereotipi da žene ne mogu biti jednako uspešne kao muškarci, činjenica je, da je u odnosu na ranije, danas sve više žena na liderskim pozicijama, žena koje svojom upornošću i snagom nižu uspehe na svim poljima ;

U svom obraćanju zvanicama i laureatima, ni ministar Goran Trivan nije štedeo na rečima hvale za organizatora događaja. U toku govora, ministar je rekao da je naša Srbija divna zemlja i da treba da ima jedno važno žensko lice, a nakon njegovog navoda da su sve najlepše reči ( ljubav, sloboda, majka, planeta, životna sredina i dr ) ženskog roda, u sali je usledio veliki aplauz.

Među nagrađenim damama su

Branislava Simanić direktorka Privredne komore Srbije, sektora za preduzetništvo

Ivana Vučićević, direktorka Studia B

Aeta Salh, savetnica za socijalna i dečija pitanja u Podgorici

Sanja Garić, dekan fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju

Ivana Jordan pop pevačica

Mileva Pavlović, univerzitetski profesor, autor i voditelj emisije Život u boji sa Milevom Pavlović

Lidija Stanojević, agencija za bezbednost saobraćaja

Đenita Šebo, preduzetnica iz Sarajeva

Ankica Utornik Orčić, čuvar kulturne baštine Vojvodine

Suzana Mančić, voditeljka

The Frajle, pop grupa

Dana Ristić, spa trener i međunarodni menadžer za regrutaciju i rad na Kruzerima

Jasmina Pavlović, menadžer hotela Mujen Lux Kopaonik

Nika Oman Kadunc, preduzetnica iz Slovenije

Tatjana Dragutinović, preduzetnica iz Crne Gore

Natalija Angelius, preduzetnica iz Makedonije

Gordana Babić, vlasnica optike Babić u Podgorici

Radmila Čogorović, političarka

Slavica Marić, menadžer Dino parka Zlatibor

Miljana Išljamović,vlasnica edukativnog centra Znanje 5

Žana Alpeza, književnica i humanitarni radnik

Snežana Stokić, modna kreatorka

Željka Milurović, čuvar narodne tradicije

Mira Knežević Eka, umetnica

Priznanje za Džentlmena godine, uručeno je predsedniku opštine Vrnjačka banja, Bobanu Đuroviću.

Crveni tepih, glamur, svečane toalete i VIP zvanice, obeležili su petu, jubilarnu DAMU GODINE REGION, po utiscima nagrađenih i prisutnih, jednu od najbolje organizovanih do sad.

Gallery