Prvi "Štrand Summer Fest" svečano je otvoren u četvrtak, 8. juna, na platou ispod Mosta slobode.

"Štrand Summer Fest" otvorio je Milorad Radojević član Gradskog veća zadužen za privredu:

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu da vas pozdravim u ime Grada Novog Sada, u ime Gradske uprave za privredu i svoje lično ime, što danas možemo da prisustvujemo otvaranju ovog festivala koji će sigurno obogatiti ponudu na Štrandu, koje je omiljeno mesto Novosađana u letnjoj sezoni. I siguran sam, kako vidim prema najavama organizatora, da će program biti bogat i raznovrstan i da će uživati svi posetioci koji dođu ovde. Grad Novi Sad je sa zadovoljstvom podržao ovaj festival, jer Novi Sad sve više na turističkoj mapi i Srbije, i Evrope, i sveta, prepoznat je kao mesto gde se održava veliki broj manifestacija i manifestacija koje dovode veliki broj turista iz zemlje i inostranstva."

Nakon gospodina Radojevića, prisutnima se obratila glumica Milica Milša, koja je studije glume završila u Novom Sadu i prisetila se kako je Štrand izgledao nekada i koliko je i tada bio omiljeno mesto Novosađana.

Na to kako je Štrand izgledao nekada, podsetio nas je i Mikica Mrnuštik, predsednik udruženja "Štrandaroši".

Najmlađi su zatim uživali u prezentaciji slikanja u pesku, a Fashion Show by Serbia Fashion Week vratio nas je u pedesete, jer su nas manekenke, modelima koje su nosile, podsetile na kupaće kostime iz tog perioda.

Za kraj programa, nastupio je Azrael Tribute Bend.

Tokom celog dana, najmlađi mogu da se igraju i zabavljaju u našem dečijem kutku, a danas od 15h dođite da zajedno crtamo i bojamo.

Od 20h nastupiće Lazar bend, a od 21h DJ duo Vantiz.

Tokom tri meseca festivala, posetioci najvećeg kupališta u Novom Sadu, moći će na prostoru ispod Mosta slobode da uživaju u različitim programima i aktivacijama – domaćica meseca, pravljenje skulptura od peska, dečije radionice i maskenbali, priče i druženje sa Štrandarošima, izbor za najlepši par, devojku i momka Štranda, sportska takmičenja, nastupi bendova i DJ-ejeva, jutarnje vežbe, priče sa dalekih putovanja poznatih Novosađani i još mnogo drugih aktivnosti i poklona za učesnike i pobednike.

Poklon Novosađanima biće i koncert grupe „The Frajle“ i promocija njihovog novog albuma u subotu, 17. juna.

Na prostoru ispod Mosta slobode, od 8. juna do 8. septembra, Štrand Summer Fest, organizuju kompanije Color Press Grupa, Ninamedia i JKP Gradsko Zelenilo Novi Sad, i uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su Jelen pivo i Rosa voda.

Sve informacije i program Štrand Summer Festa možete pogledati na linku , a pratite nas i na zvaničnoj Fejsbuk stranici.