Prva tribina, u okviru projekta " Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet " održaće se 25.04.2019. u Press sali Kombank Dvorane (prvi sprat), sa početkom u 10:00h.

Na tribini će govoriti Valerij Suškević (Sushkevych Valerii Mykhailovych), diplomirani matematičar u oblasti primenjene matematike Državnog univerziteta u Dbjepropetrovsku, osoba sa invaliditetom prvog stepena, predsednik Paraolimpijskog komiteta Ukrajine, dva puta šampion Sovjetskog Saveza u plivanju, autor skoro 300 projekata zakona o socijalnoj zaštiti i podršci siromašnim slojevima stanovništva, radi kao predsednik Ukrajine za prava osoba sa invaliditetom u administraciji predsednika Ukrajine.

Njegov uticaj na zakonodavstvo i prava i život osoba sa invaliditetom u Ukrajini je nemerljiv, a iz tog razloga je dobio i mnoge nagrade.


Više o svom životu, radu i angažovanju, podeliće sa publikom na ovoj tribini.


Program tribine:

- 09:30 - 10:00 prijem publike

- 10:00 svečano otvaranje

Govornici:

- Robert Čoban, direktor Color Press Grupe

- Suzana Paunović, direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava

- Svetozar Aleksov, državni sekretar, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Valerij Suškević- govor

-11:00 posluženje

Kompanija " color Media Communications " u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu, predstaviće tokom ove godine priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta.

U okviru projekta " Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet ", pored izložbe koja će gostovati u šest gradova Srbije, biće organizovana tribina posvećena osobama koje su uvrštene u projekat.