Omaž čuvenom filmskom epu o Američkom građanskom ratu i ljubavi Reta Batlera i Skarlet O’Hare

Inspirisani 80. godišnjicom od premijere kultnog filma “Prohujalo sa vihorom” magazin Diplomacy&Commerce i Color Media Communications organizovali su koktel veče u Kući kralja Petra I na Senjaku.

U prelepoj bašti kuće, čiji je svaki kutak podsećao na scene iz filma, gosti su imali priliku da uživaju u Open Air bioskopu, južnjačkim koktelima, džambolaji i muzici "starog dobrog Juga.

Zvanice je pozdravila direktorka magazina Diplomacy&Commerce, Ruža Ristanović, posle koje se prisutnima obratio i predsednik Color Press Grupe.

U svom pozdravu gostima, Robert Čoban je istakao da, ovogodišnji party posvećen filmu "Prohujalo sa vihorom" između ostalog treba da nas podseti na to da tema filma nisu samo izgubljene ljubavi već i strahote rata, i da je jako važna i lepa poruka i nama da prihvatimo različitosti i živimo u slozi.

– “Prohujalo s vihorom” je film o velikim ljubavima i kao takvog ga pamtimo! Ali ovo je i film o stahotama rata. Svi koji su ga skoro gledali setiće se radosti sa kojim mladići na Jugu govore o ratu i o tome kako su oni vitezovi a ovi sa Severa razmažene kukavice! Do kraja filma videli smo kakve je sve strahote doneo Građanski rat u Americi! Sa nama je večeras i Ester Bajer, žena koja je tri godine mlađa od ovog filma ali je rođena u vihoru rata 1942. godine, u koncetracionom logoru Staro Stajmište! – rekao je Čoban.

Nakon gospodina Čobana govorila je gospođa Ester Bajer koja je preživela holokaust, koja je kroz svoju životnu priču podsetila sve prisutne koliko je vredan svaki dan, sat, trenutak proveden na ovom svetu.

Nakon pozdravnih govora, gosti su imali prilike da uživaju u neshvakidašnjem plesnom performansu kojim je kompanija MARS najavila novog člana čokoladne porodice Maltesers.

Pored vrhunskih vina Vinarije “Džervin”, služeni su i Schweppes kokteli i sokovi , a gosti su mogli da se osveže i “SMART” “Romerquelle” vodom.

U duhu "starog dobrog juga" uživalo je preko dve stotine zvanica među kojima su bili i Tomaš Kuhta, ambasador Češke, Gordan Bakota,ambasador Hrvatske, Radko Vlajkov, ambasador Bugarske, slikar Cile Marinković sa suprugom Bebom, Sloba Stefanović, glumac, Vjera Mujović, glumica, Iva Štrljić, glumica, TV lica Adriana Čortan, Suzana Mančić, Snežana Dakić, Ivana Djordjević, pisac Muharem Baždur, Natalija Dević, Vesna Da Vinča kao I drugi predstavnici diplomatskog kora, te javne I kulturne scene u Srbiji.