Kompanija "Color Media Communications" u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladinom Kancelarijom za ljudska i manjinska prava i ambasadama stranih država u Beogradu predstaviće tokom ove godine priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta. 

Druga tribina, u okviru projekta  "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" održaće se u Novom Sadu, 14.05.2019. na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, 11.00h.

Na tribini će o životu i radu francuske pozorišne dive Sare Bernar govoriti Dobrila Stojnić (filmska i pozorišna glumica ), poznata po ulogama u domaćim filmovima i serijama : Grlom u jagode, Ljubavni život Budimira Trajkovića, Bela košulja i mnogim drugim. Dobrila Stojnić već godinama, kroz pozorišne predstave, oživljava likove slavnih osoba, a jedna od njih je i Sara Bernar. Više o Sarinom uzbudljivom životu publika će imati priliku da čuje na ovoj tribini.

Nakon toga uslediće i panel diskusija u kojoj će učestvovati:
- Nina Rukavina (glumica Srpskog narodnog pozorišta) - o životnom pozivu, scenskim nastupima, ulogama koje igra , ali i o barijerama i predrasudama sa kojima se susretala tokom života zbog gubitka tri prsta desne šake.
- Natalija Lazić (master producent u pozorištu)- o značaju umetnosti u njenom životu, kao i životu njenog deteta sa autizmom.
- Slobodan Đuričić (muzički i pozorišni producent) - o produkciji , pozorištu i projektima koje realizuje uprkos gubitku sluha.
- Borislava Perić Ranković, stonoteniserka , aktuelni svetski prvak i sportista godine sa invaliditetom u Srbiji

PROGRAM:
10.30h registracija zvanica

11.00h- svečano otvaranje

             Robert Čoban, direktor Color Press Grupe

             Vladimir Marinković, predstavnik Francuskog instituta

             Dobrila Stojnić- glumica

             panel diskusija  Nina Rukavina, Natalija Lazić, Slobodan Đuričić, Borislava Perić Ranković

12.45h- zatvaranje tribine

Srpsko narodno pozorište, Kamerna scena, 14.05.2019, 11.00h