ICT Hub vas sa velikim zadovoljstvom poziva na događaj koji organizujemo u saradnji sa kompanijom IBM i u okviru koga ćemo u četvrtak, 14. marta u 18.30, ugostiti jednog od njihovih najuvaženijih tehničkih eksperata i lidera.

Namik Hrle je IBM Fellow, a to je titula koju nosi mali broj pojedinaca koji su pokazali najviši nivo tehničkog vođenja, inovativnosti, poslovnog uticaja, društvene eminencije i izgradnje talenata! Kao IBM-ov Master Inventor, član IBM Akademije i Saveta za tehničke eksperte, nosilac je brojnih patenata, izvanrednih tehničkih dostignuća, autorskih priznanja i korporativnih nagrada, a ima i svetsku reputaciju kao vrhunski stručnjak u oblasti preseka između poslovnih aplikacija i tehnologija za upravljanje informacijama. Njegova trenutna globalna uloga je CTO za Analytics Hybrid Cloud platformu i analitiku na Z Sistemima, a takođe je i na čelu tima za tehničko vođenje IBM analitičke grupe.

Namik je odrastao u Banjoj Luci uz tri velike životne strasti: fudbal, matematiku i sviranje bas gitare u hevi metal bendovima. Nakon završetka studija matematike i računarstva na Univerzitetu u Zagrebu, Namik je svoju IT karijeru započeo u Sidneju, a potom se preselio u Beblingen u Nemačkoj, gde se zvanično pridružio IBM-u 1998. godine.

On će sa nama podeliti svoje viđenje i iskustva o tome kako se dolazi do visokog nivoa tehničke izvrsnosti i inovativnosti, kako je izgledao razvoj njegove karijere i šta je to što mladi programeri treba da imaju na umu kada grade viziju svog profesionalnog razvoja. Iskoristićemo priliku da zajedno sa njim prodiskutujemo i tehnološke trendove u oblasti enterprise analytics rešenja, sa posebnim osvrtom na Namikovu užu specijalnost, a to su sistemi analitičke obrade u realnom vremenu.

Sve što treba da uradite je da svoje prisustvo potvrdite prijavom na formu, koja će vam dati i priliku da svojim pitanjima oblikujete razgovor sa Namikom.

Vidimo se 14. marta! :)