Color Media Communications, Ambasada Republike Portugala u Beogradu i Art Link festival sa radošću Vas pozivaju na ArtLink & Diplomacy&Commerce - Pijanistički resital: Vasco Dantas, Portugal, koji će biti održan u sredu 19. juna, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda (Dragoslava Jovanovića 2), sa početkom od 20 časova.

Kompozicije Debisija, Lista i Ravela izvodiće sjajni mladi pijanista iz Portugala Vaško Dantaš, zvezda u usponu, impresivne biografije.

Diplomirao je klavir i dirigovanje na Londonskom kraljevskom koledžu za muziku. Master studije izvođačke umetnosti završio je sa najvišom ocenom na Univerzitetu u Minsteru, gdje je upisao i doktorske studije. Vaško je dobitnik više od 50 nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima među kojima su Prva nagrada na Eštoril takmičenju u Portugalu, I nagrada u Rimu, u Valeti na Malti, nagrada na Stenvej takmičenju u Nemačkoj i mnoge druge. Nastupao je na koncertima u renomiranim koncertnim dvoranama na četiri različita kontinenta, uključujući Brazil, Kinu, Hrvatsku, Francusku, Nemačku, Grčku, Italiju, Maltu, Maroko, Portugal, Rusiju, Singapur, Španiju, Švedsku, Tajland, Velika Britaniju i SAD.

Redak pijanista, izuzetne slobode i emotivne snage, koga karakterišu intenzitet ali i finoća koji su podjednako zastupljeni u njegovim interpretacijama