Turistička organizacija Niš

location: Niš

“Turistička organizacija Niš" osnovana je 1995. godine kao služba čije su osnovne delatnosti izrada programa razvoja i unapređenja turizma na području Niša i Niške Banje.

Pod ovim aktivnostima se podrazumeva organizovanje informativno-propagandne delatnosti (izrada prospekata, turističkih mapa, postera, cd prezentacija, razglednica, suvenira i sl.), promocija turističke ponude Niša i Niške Banje na turističkim berzama i sajmovima u zemlji i inostranstvu kao i organizacija informativnih punktova i centara.

Osim što učestvuje na sajmovima, Turistička organizacija Niš je i organizator Međunarodnog sajma turizma koji se održava već 17. godina u Nišu i okuplja veliki broj izlagača iz oblasti turizma, kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

U okviru Turističke organizacije Niš posluju 5. turističko - informativna centra u: Voždovoj 7, Tvrđavi (Stambol kapija), Obrenovićeva 38 i Dusanova 30 i Niškoj Banji.

U informativnim centrima možete:
- dobiti sve informacije vezane za turizam grada (cene smeštaja u hotelima Nišu i Niškoj Banji, radno vreme i cene ulaznica za muzeje, cene iznajmljivanja turstičkih vodiča za razgledanje grada i sl.)
- dobiti besplatne brošure o Nišu i Niškoj Banji
- kupiti razgledince Niša i Niške Banje
- kupiti plan grada Niša
- kupiti knjige o turističkoj ponudi grada, arheološkim nalazištima i istorijskim spomenicima
- izabrati i kupiti neki od suvenira Niša