SAGA

location: Beograd

Privatna kompanija Saga d.o.o. Beograd osnovana je 1989. godine i od tada beleži konstantan rast i uspeh. Tradicija duga dve i po decenije i kvalitet rešenja koja nudi prepoznat je od strane klijenata i Saga je od 2005. godine neprekidno sistem-integrator broj jedan po prihodu u Srbiji i među prvih pet kompanija u regionu.

Rast kompanije nastavljen je otvaranjem kancelarija u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, kao i akvizicijom preduzeća u Srbiji koja su se na tržištu probila sopstvenim inovativnim rešenjima. Sagino širenje van granica bivše Jugoslavije obezbeđeno je ulaskom u strateško partnerstvo sa New Frontier Group, najperspektivnijom grupacijom ICT preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

New Frontier Group je kompanija osnovana u Austriji 2006. godine, a danas zapošljava preko 2000 IT profesionalaca u 17 država Centralne i Istočne Evrope, Severnoj Americi, Australiji i u Rusiji. Bavi se konsaltingom, sistem-integracijom i inovativnim IT rešenjima, sa glavnom orijentacijom ka razvoju softvera i pružanju profesionalnih usluga. Uspešnost odabranog puta New Frontier grupacije potvrdio je i Gartner, svrstavši je 2012. godine među 10 najvećih sistem-integratorskih kompanija na tlu Centralne i Istočne Evrope.

Ovo uspešno partnerstvo otvorilo je Sagi vrata novih tržišta u kojima posluje New Frontier Group. Sposobnost da se brzo prilagođava tržištu, ali i kontinualno investiranje u sopstveni razvoj predstavlja tajnu Saginog uspeha. Zato je Saga danas jedna od retkih kompanija na srpskom tržištu i u regionu čije poslovanje stabilno raste i u doba krize.

Svi veliki vendori na IT tržištu sa kojima Saga sarađuje, prepoznaju je kao najznačajnijeg partnera u regionu. Saga je već godinama najveći partner u Srbiji kompanijama Microsoft, HP, Fujitsu, Cisco, EMC.

U skladu sa New Frontier Group strategijom Saga polako premešta svoj fokus ka prodaji sopstvenih intelektualnih rešenja. Njen cilj je da svoja rešenja, bilo softverska, bilo infrastrukturna, plasira u svim državama u kojima posluje grupacija, ali i da rešenja iz grupacije plasira u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Pravi sistem-integratori izdvajaju se po velikom udelu servisa u infrastrukturnom biznisu, a u ovom trenutku Saga ostvaruje više od trećine ukupnog prihoda na ovaj način.