PMI Serbia Chapter

location: Beograd

PMI Serbia Chapter je neprofitna, profesionalna organizacija projektnih menadžera čiji je cilj promovisanje i unapređenje profesije projektnog menadžmenta u Srbiji i regionu. Od svog osnivanja 2001. godine, udruženje je integralni deo Instituta za upravljanje projektima (Project Management Institute), vodeće međunarodne asocijacije projektnih menadžera, koja razvija i promoviše globalne standarde u upravljanju projektima.

PMI je osnovan 1969. godine i danas predstavlja najveće i najcenjenije udruženje u oblasti upravljanja projektima u svetu, sa preko pola miliona članova iz 185 zemalja.

Srpski ogranak Instituta za upravljanje projektima broji preko 270 članova, profesionalaca u ovoj oblasti, od kojih njih 150 poseduje neke od sledećih globalno prepoznatih PMI sertifikata: PMP®, PgMP® i CAPM®.

Naša misija je da širimo razumevanje, poznavanje i prepoznavanje značaja koje upravljanje projektima ima za uspeh u poslovanju i pružamo pomoć svima koji praktikuju ili se interesuju za ovu poslovnu oblast. Pre svega, fokusiramo se na:
- Podizanje nivoa svesti o značaju koji upravljanje projektima ima za uspeh preduzeća i efikasnost javnog sektora u Srbiji
- Uvođenje međunarodnih standarda u kreiranju, planiranju i realizaciji projekata kao zajedničkog jezika i metodologije svih sektora privrede
- Uvođenje upravljanja projektima kao posebne poslovne discipline
- Prepoznavanje PM akreditacija kao garanta profesionalnih znanja i veština