PHP Srbija

location: Beograd

Grupa kreativnih pojedinaca zaljubljenika u razvoj softvera i tehnologiju koju poznajemo pod imenom PHP. Većina nas razvija softver, mnogi se bave dizajnom, a usput se dobro družimo i organizujemo. Zato smo svi na okupu u jednoj novoj zajednici koju smo nazvali PHP Srbija.

Na jednom mestu okupio se mali broj ljudi sa sličnim znanjima i interesovanjem. Ono oko čega smo se, odmah složili je da u Srbiji fali jedinstvena platforma oko koje će se zaljubljenici u PHP tehnologiju, okupljati, razmenjivati mišljenja, novostečena znanja i jedni drugima pomagati. Takođe smo identifikovali i nekoliko problema:
- Nedostatak kvalitetnog i pouzdanog PHP kadra nasuprot bogatoj ponudi poslova
- Loš odnos pojedinih poslodavaca prema zaposlenima
- Nedovoljno definisan opseg znanja i kompetencija za obavljanje pojedinih poslova
- Mali i nedovoljan broj seminara i konferencija koje se usko specijalizuju za web razvoj i PHP tehnologiju

Jednoglasno je doneta odluka da osnujemo Udruženje u okviru kojeg ćemo biti u mogućnosti da aktivno delujemo na zajednicu u Srbiji i regionu, okupimo stručnjake i afirmisane PHP inženjere, dizajnere, arhitekte softvera i konsultante, u cilju rešavanja tekućih problema i pozitivne afirmacije PHP kao aktivne i moderne tehnologije koja će zasigurno još dugo pokretati velike web aplikacije širom sveta.

Kako bismo pokrenuli dovoljno stabilnu i održivu organizaciju, pažljivo smo pristupili izradi formalne osnove našeg postojanja. Rezultat višemesečnih okupljanja i dogovora je Statut Udruženja kao i veliki broj internih akata kojima je uređen organizacioni sistem Udruženja, način aktivacije timova i pojedinaca i obezbeđen jedinstveni instrument za dostizanje postavljenih ciljeva. Ovde se možete upoznati sa našim neposrednim ciljevima.

Kao jedan od kontinualnih ciljeva koje smo postavili pred Udruženje jeste redovno održavanje okupljanja, predavanja i seminara, kao i mini-takmičenja u formi hakatona, gde bismo okupili vodeće stručnjake iz šire PHP zajednice. U kontaktu smo sa regionalnim zajednicama i očekujemo saradnju na visokom nivou. Takođe, od nas možete očekivati redovne članke na različite teme iz oblasti PHP i razvoja za web.

Kao novoformirano Udruženje, otvoreni smo za sve sugestije šire zajednice, kao i za nove članove. Zainteresovani smo za sve kreativne ljude koji vole tehnologiju. Ukoliko smatrate da možete da doprinesete ciljevima Udruženja i želite da se uz pomoć i podršku zajednice ostvarite kao pojedinac, otvoreni smo za različite profile članova. Možete se prijaviti ovde. Odgovorićemo na svaku pojedinačnu prijavu.