OSSI

location: Beograd

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) je međunarodna, neprofitna, nevladina i apolitična organizacija osnovana od strane srpskih studenata 1997. godine.

Od samog osnivanja, OSSI je imao za cilj da okupi srpske studente u inostranstvu, omogući im lakši povratak u zemlju i promoviše Srbiju u svetu. Glavno rukovodstvo organizacije čini Odbor, na čelu sa predsednikom. Nosioci vodećih funkcija su odgovorni za donošenje najvažnijih odluka u korist organizacije i njenih članova, koordinaciju projekata i uspostavljanje strategija za budući razvoj.

Od svog osnivanja do danas, kroz sve naše aktivnosti, vodili smo se sa tri osnovna cilja. To su:
- pomoć pri odlasku na studije u inostranstvo
- pomoć pri povratku u Srbiju nakon završetka studija
- promocija Srbije u inostranstvu

OSSI trenutno broji više hiljada članova i organizovan je na globalnom nivou putem kojeg koordiniše sve aktivnosti u svetu i Srbiji. Kako bi se postigla decentralizovana struktura, kao i radi lakše koordinacije aktivnosti na terenu, OSSI ima 15 lokalnih ogranaka koji se nalaze u zemljama sa velikim brojem naših studenata.

Naši trenutni ogranci su:
- OSSI Amerika OSSI Kanada
- OSSI Australija OSSI Kina
- OSSI Belgija OSSI Nemačka
- OSSI Beč OSSI Pariz
- OSSI Bugarska OSSI Češka
- OSSI Ujedinjeno Kraljevstvo OSSI Holandija
- OSSI Grčka OSSI Švajcarska
- OSSI Rusija

Zahvaljujući višegodišnjem trudu OSSIjevaca, organizacija je uspostavila značajan broj institucionalnih veza i partnerstava kako u Srbiji tako i u inostranstvu kroz koje je u mogućnosti da uspešno ostvaruje svoje ciljeve. Takođe, u narednom periodu OSSI želi da bude još aktivniji na saradnji sa privatnim sektorom u Srbiji kako bi svojim članovima omogućio lakši povratak u zemlju.

OSSI veruje u potencijal srpskih studenata u inostranstvu i stoga se kroz mnogobrojne projekte trudi da ga u potpunosti ostvari. Međusobnom saradnjom OSSI-jevci uče jedni od drugih i pružaju jedni drugima podsticaj i podršku kako bi svako svoje zamisli sproveo u delo. Od svojih članova OSSI očekuje pre svega odgovornost, upornost, inicijativu i kreativnost, uzevši u obzir da su ove vrline do sada bile zaslužne za mnogobrojne uspehe organizacije.

Uz održavanje starih partnerstava, pokretanje novih projekata i proširenje baze članova, naša organizacija će nastaviti sa utemeljenjem puta našim studentima ka Srbiji i Srbiji ka ostatku sveta.

Internet stranica:

E-mail: info@ossi.rs