Lako do donacija

location: Beograd

Mi verujemo da svako može da promeni svet, kao finansijer ili organizacija koja sprovodi projekte. I mi smo tu da pomognemo.

Pomažemo našim iskustom i praksom u nekoliko ključnih strateških vrednosti:
- Upoznavanje sa institucijama i glavnim donatorima angažovanih u domaćem i međunarodnom finansiranju
- Analiza tema i prioritetni poziva
- Procena dostupnosti i prilagođavanje budžeta
- Razumevanje ciklusa finansiranja
- Upoznavanje sa zahtevima donatora

Blagovremena priprema predloga projekata je ključ za uspešno prikupljanje sredstava. Odluke o finansiranju se donose u okviru posebnih budžetskih rokova. Praćenje ovih ciklusa u velikoj meri povećava sposobnost da identifikuju i prepoznaju na vreme dobre prilike za finasiranje.

Verovatno najvažniji aspekt uspešne strategije prikupljanja sredstava je sposobnost da prezentujete svoje ideje na najbolji način. Identifikacija zahteva donatora (u državnom, regionalnom i međunarodnom nivou) i prevođenje u Vaše ideje je neverovatno važna.

Donatori i njihovo osoblje traže organizacije koje mogu efikasno da sprovedu projekte. Izgradnja i održavanje reputacije, unapređenje kapaciteta organizacije može da obezbedi dugoročnu finansijsku saradnju, a takođe i otvoriti vrata novim mogućnostima.

Tehnike prikupljanja sredstava često treba prilagoditi stilu pogodnim za finansijere i donatore u određenoj lokalnoj sredini. Postoje mnogi primeri kako je dobro razumevanje lokalnih problema životne sredine i lokalna rešenja problema dovode do uspeha, dok nedostatak lokalnog znanja zatvara vrata.

Da bi se efikasno prikupljala sredstva potrebni su resursi i sistem. Izgradnja i održavanje sistema za upravljanje i pravilno prikupljanje sredstava može da obezbedi kontinuitet i rast. Dobro upravljanje, baze podataka, pravilno planiranje aktivnosti i razvoj ljudskih resursa su deo takvih sistema.