Kontext

location: Beograd

Centar za strane jezike Kontext osnovan je 1991. godine sa željom da kreira okruženje koje omogućava bavljenje jezikom. Cilj postojanja Kontexta je da svojim polaznicima i saradnicima omogući učenje i podučavanje jezika, prevođenje, umetničko izražavanje, kao i da strani jezik postane deo svakodnevne kulture i da zadovolji komunikativne i delatne potrebe.

Srce Centra Kontext čini Škola stranih jezika sa svojim polaznicima i profesorima. Neka bivša deca postala su naše sadašnje kolege, a mnoga nekadašnja deca svoju decu takođe dovode u Kontext. I to je najbolji znak da naša škola živi.

Pored Škole, Centar za strane jezike Kontext nudi i prevodilačke usluge, letnje škole i putovanja u zemlje čiji se jezik uči, organizaciju seminara za stručno usavršavanje i soft skills trening programe.

Osim podučavanja 29 stranih jezika, uspešno se bavimo i pripremom za polaganje međunarodnih ispita. Centar za strane jezike Kontext je srebrni partner Britanskog saveta za pripremu Cambridge ispita, kao i ovlašćeni ispitni centar Londonske privredne komore. Takođe, uspešni smo i u pripremi polaznika za Goethe sertifikate.

U Kontextu trenutno radi 40 profesora stranih jezika, među kojima su teacher trainer-i za engleski i nemački jezik, koji su ujedno stalni saradnici Britanskog saveta i Goethe Instituta.

Koristeći YouLearn platformu, kao online podršku učenju jezika, naši polaznici na bilo kom mestu mogu da unapređuju svoje znanje i razvijaju komunikativne sposobnosti.

Za više od 20 godina postojanja, kroz prostorije u Beogradu, Valjevu, Grockoj i Smederevskoj Palanci prošlo je preko 20 000 polaznika koji su u Kontext ugradili smeh detinjstva, pamet odrastanja, stručnost profesija i mudrost zrelih godina.

Živimo u harmoniji sa našim najvećim vrednostima: poverenje, fleksibilnost, otvorenost i iskrenost. Ukoliko delite naše vrednosti ne oklevajte da nam se pridružite.

Naša vizija
Sa vizijom da postanemo vodeća škola jezika u Srbiji po kvalitetu i brizi o polaznicima, više dve decenije predano razvijamo Kontext kao centar pružanja usluga vrhunskog kvaliteta u oblasti nastave stranih jezika, koja podstiče mobilnost, lični i profesionalni razvoj i uklanjanjanje jezičkih i kulturnih barijera.

Naša misija
- Obezbeđujemo kvalitetnu jezičku obuku za sve polaznike, bez obzira na njihov jezički nivo, starosnu dob, pol, rasu, posebne potrebe ili socijalni status.
- Osposobljavamo učenike za komunikaciju na stranom jeziku u realnim životnim i profesonalnim situacijama, sa optimalnim razvijanjem veština čitanja, pisanja, govora i slušanja.
- Podstičemo potrebu za stalnim napretkom, kao i atmosferu visokih očekivanja i podrške među učenicima i profesorima.
- Razvijamo inovativne tehnologije kao sredstvo podrške nastavi i učenju.
- Posvećeni smo održavanju duha zajedništva i saradnje tokom kojih se ohrabruju različita mišljenja i podstiče svest o sopstvenoj odgovornosti.

Naše vrednosti
- Poverenje
- Fleksibilnost
- Otvorenost i iskrenost

Podstičemo iskrenu i otvorenu komunikaciju sa našim polaznicima, roditeljima, zaposlenima i zajednicom koja nas okružuje u cilju utvrđivanja zahteva, potreba, očekivanja i poboljšanja usluga koje nudimo, jer verujemo u mogućnost stalnog napretka.

Nudimo usluge visokog kvaliteta usaglašene sa standardima Zajedničkog evropskog okvira za jezike.

Ljudi su naša najveća vrednost i zato motivišemo polaznike i zaposlene na razvoj sopstvenih sposobnosti pružanjem podrške, ohrabrenja, izazova, ljubavi prema učenju, kao i prilike za povezivanje akademske izuzetnosti i postignuća u učionici i van nje.
Verujemo da pravo na dodatno obrazovanje pripada svakom čoveku i stoga formiramo minimalne moguće cene školarine.

Verujemo u strateško upravljanje sa ciljem postizanja najveće koristi za polaznike i zaposlene primenom modela stalnog poboljšanja. Verujemo u rezultate koji govore o postavljenim ciljevima, radije nego u ciljeve čija se ostvarenost ne vidi na rezultatima.