EESTEC LC Beograd

location: Beograd

Lokalni komitet Beograd je član Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek od 2000. godine i trenutno je, sa svojih oko 300 članova, jedan od najbrojnijih i najbolje organizovanih lokalnih komiteta u Evropi.

Tokom 12 godina postojanja, preko 800 studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu učestvovalo je na stručnim seminarima i kulturnim razmenama u gradovima širom Evrope. Od osnivanja do danas, organizovali smo preko 40 međunarodnih i lokalnih događaja, sa ciljem da domaćim i stranim studentima pružimo priliku za stručno, lično i profesionalno usavršavanje i podstaknemo upoznavanje različitih kultura. Kroz dva Kongresa udruženja, predsedničku konferenciju Udruženja, četiri stručne radionice i devet razmena, Beograd i Srbiju je posetilo oko 500 studenata iz 28 zemalja Evrope.

O pozitivnoj slici naše zemlje i glavnog grada koju su u svoje domovine odneli strani studenti, najbolje svedoči to što se mnogi ponovo vraćaju da učestvuju na još nekom od naših događaja ili barem posete svoje kolege i učvrste stečena prijateljstva. Pri biranju teme za stručne radionice, vodimo se željom da studentima različitih oblasti elektrotehnike pružimo priliku da učestvuju na događaju i upoznaju se sa novim dostignućima u oblastima koje se sprovode na našem fakultetu.

Kroz odličnu saradnju sa profesorima Elektrotehničkog fakulteta, uspeli smo da tokom proteklih godina organizujemo uspešne radionice vezane za oblasti energetike, automatike, informatike i akustike. Pored stručnog usavršavanja, trudimo se da studentima omogućimo da pronađu posao ili stručnu praksu i steknu veštine neophodne u poslovanju koje nisu sastavni seo inženjerskog obrazovanja.