ECO Design Studio Group

location: Beograd

Eco Design Studio d.o.o.ECO Design studio group je osnovan 1995. godine kao marketing agencija. Već posle nekoliko meseci stekao je brojne klijente kojima je nudio usluge ATL advertajzinga. Vrlo brzo, svoju delatnost proširuje i na BTL advertajzing. Prekretnica u poslovanju ECO Designa nastaje 2003. godine, kada firma svoju delatnost proširuje na TV produkciju. Prvo nastaje TV emisija o lepoti „Kozmo kozmetika”, a 2005. i TV emisija o kulturi stanovanja „Casa oaza”. 2002.

ECO Design kao marketing agencija za potrebe Udruženja kozmetičara organizuje sajam kozmetike, koji je po broju izlagača i posetilaca nadmašio sve do tada održane sajmove kozmetike 2006. ECO Design kreće samostalno u organizaciju sajma kozmetike „Dodir Pariza“ koji je pored bolonjskog Cosmoprofa i moskovskog Intercharma jedan od najvećih beauty sajmova u Evropi. Idući u korak sa razvojem informacionih tehnologija 2008. ECO Design kreira najveći beauty portal na Balkanu www.saloninfo.rs i tako postaje pionir u oblasti koja je na ovim prostorima još u povoju – on-line trgovina.Danas ECO Design zapošljava 10-oro radnika uglavnom sa fakultetskim diplomama iz oblasti ekonomije, menadžmenta, političkih nauka i grafičkog dizajna.

ECO Design je svoju delatnost usmerio u nekoliko pravaca:
– Sajam kozmetike „Dodir Pariza”. Sajam je internacionalnog karaktera i održava se dva puta godišnje. Po broju posetilaca i izlagača spada u tri najveća beauty sajma u Evropi.
– TV emisija o lepoti i zdravom životu „Kozmo kozmetika”. Emisija se emituje od 2003. godine.
– Časopis „Kozmo kozmetika i kozmo frizure”. Časopis izlazi od 2005. godine, dva puta godišnje i besplatno ga šaljemo na 27000 adresa u Srbiji.
– Beauty portal www.saloninfo.rs. Portal je počeo sa radom 2008. godine i već na svom početku postao virtuelno mesto okupljanja svih aktera beauty industrije.

Danas je jedan od retkih portala u Srbiji preko kog se vrši on-line kupovina i prodaja kozmetičkih proizvoda.

Pored zaposlenih koji su osnovni motor razvoja ECO Designa, veliku pažnju firma poklanja i svojim klijentima. Konstantno radi na unapređenju odnosa sa već postojećim klijentima, kao i na pronalaženju novih.

ECO Design se može pohvaliti dugogodišnjom poslovnom saradnjom sa poslovnim partnerima iz raznih oblasti:Novinskoizdavačke kuće – Politika, Večernje Novosti, Adria media Srbija, Europa press, Halo oglasi, Ringier group, Color press group i druge.Finansijske institucije – Banka Intesa, Nacionalna Banka Grčke.TV i radio stanice – TV Pink, TV Studio B, TV B92 Info, TV Kopernikus, Radio B92, Radio Naxi, Radio Novosti, Radio Index, Radio S, itd.

ECO Design planira da u bliskoj budućnosti proširi svoje poslovanje na zemlje regiona i Jugoistočne Evrope, a shodno tome poveća i broj zaposlenih .Cilj nam je da sajam „Dodir Pariza” postane broj 1 na lestvici beauty sajmova, kako po kvalitetu ponude, tako i po broju izlagača i posetilaca. Takođe, planiramo da portal Saloninfo uđe među prvih pet sajtova za on-line trgovinu u Srbiji, da časopis „Kozmo kozmetika i kozmo frizure” promeni periodiku izlaženja, od sadašnja dva broja godišnje da pređe u tromesečnik sa specijalnim izdanjima kao što je katalog za prodaju kozmetičkih i frizerskih proizvoda i opreme i da TV emisija „Kozmo kozmetika” dostigne viši rejting.

Kao društveno odgovorna kompanija, ECO Design učestvuje u humanitarnim akcijama i akcijama od opštedruštvenog značaja. 2006. prihod od prodatih ulaznica za sajam kozmetike doniran je Dečijem odeljenju za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS i Univerzitetskoj dečijoj bolnici u Tiršovoj ulici. 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014. i 2015. besplatno je ustupljen izložbeni prostor za izložbenu prodaju radova polaznika kreativnog centra Doma za odrasla invalidna lica. U aprilu 2013. u sklopu sajma održana je humanitarna akcija, a sredstva prikupljena u ovoj akciji uplaćena su Institutu za majku i dete.

Telefon: +381 11 328 41 49

Internet stranica:

E-mail: kosta@saloninfo.org