Dete u srcu

location: Kraljevo

Udruženje građana Dete u srcu iz Kraljeva organizator je velikog broja dešavanja od kojih se izdvajaju:
- Dečiji festival "Dete u srcu" koji predstavlja najveću regionalnu dečiju manifestaciju;
- Muzički događaj "Kraljevski muzički festival" koji je za šest godina postojanja ugostio je preko stotinu najpopularnijih muzičkih umetnika sa EX YU prostora kao što su Yu grupa, Neverne bebe, Lexington, Goca Tržan, Dženan Lončarević, Željko Vasić, Aca Lukas, Dragana Mirković, Šaban Šaulić, grupa Regina, Galija, Tropico band, Seka Aleksić, Bojan Marović, Amadeus band, Nevena Božović, Sara Jovanović i dr.
- Godišnja dodela priznanja „DAMA GODINE“ i „DAMA GODINE REGION“ koja je 2018. godine obeležila mali jubilej i petu godinu postojanja.

Javni rad udruženja jednim delom je usmeren i na humanitarne aktivnosti vezane za decu sa smetnjama u razvoju i obolele osobe kojima je udruženje Dete u srcu pomoglo u prikupljanju sredstava za lečenje, letovanja, zimovanja i egzistenciju pa je upravo to i bio razlog za dobijanja prestižnih nagrada kao što su:
- Najbolje udruženje u jugoistočnoj Evropi 2014. godine
- Humano srce 2014. godine
- Najbolje udruženje na Balkanu 2017/18 godine, dodeljeno u Pozorištu na Terazijama u Beogradu

Predsednik udruženja, gospodin Dejan Pantić, nagrađen je Oskarom popularnosti 2017. godine u kategoriji – najbolji producent i organizator kulturmo muzičkih dešavanja u RS, a među damama važi za jednog od najvećih džentlmena na ovim prostorima jer kao jedini muškarac, kroz organizaciju događaja DAMA GODINE, Prvi klub dama i e-magazin DAMA, na najbolji mogući način promoviše žene iz društvenog, javnog i privrednog života, daje im podršku za afirmaciju u društvu trudeći se da u prvom planu ostanu istaknuti njihovi prefinjeni stavovi, istančani ukusi, otmeni maniri, kao i umerenost u reakcijama, kako bi zadržale notu ženstvenosti i damskog ponašanja.