Color Press Group

location: Novi Sad

Kompanija „Color Press Group“, danas najveći izdavač magazina u regionu potekla je iz studentskog mesečnika „Index“ čije su izlaženje u januaru 1992. godine obnovili Robert Čoban, Velibor Đurović i još nekolicina studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Nakon izlaženja samo dva broja u aprilu iste godine kompletna redakcija je smenjena zbog uređivačke politike koja nije bila u skladu sa stavovima tadašnjeg prorežimskog Saveza studenata.

Dva meseca kasnije, ekipa „Index“-a zajedno sa kolegama iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine pokreće „Nezavisni index“. U septembru iste godine zbog razmimoilaženja u stavovima o daljnjem razvoju lista novinari koji su došli iz „Index“’-a napuštaju projekat i pokreću „Novosadski index“ list koji je godinu dana kasnije promenio ime u „Svet“.

Godine hiperinflacije list preživljava razvojem sopstvene distribucije i pokretanjem oglasnog magazina „Svet nekretnina“ kao i uz pomoć skromnih donacija u novinskog hartiji od strane Fonda za otvoreno društvo i Evropske unije.