Bilstein Group

location: Beograd

Bilstein Group je nemačka kompanija osnovana 1844. godine, koja se se bavi rešenjima za popravku svih tipova vozila u sektoru putničkih automobila i komercijalnih vozila. U izradi kombinuje standard i visoki kvalitet, sa prevashodnim fokusom na potrošače.

Obzirom na dugu tradiciju, bilstein group je jedan od vodećih igrača na nezavisnom tržištu rezervnih delova, koja pod svojim okriljem proizvodi i distribuira tri vodeća brenda febi, SWAG i Blue Print, koji predstavljaju snažne brendove rezervnih delova visokog kvaliteta, za preciznu ugradnju u skladu sa OE kvalitetom.

Široki asortiman koji se sastoji od više od 55,000 različitih proizvoda za profesionalne popravke vozila, pokriva oblasti poput sistema upravljanja i oslanjanja, tehnologije motora, komponenti zatezanja točka, pneumatike, tečnosti, komponenti kvačila, filtracionih sistema i mnogih drugih.

U Srbiji, bilstein group posluje preko svoje ćerke firme, Ferdinand Bilstein South East Europe, koja je osnovana 2003. godine. Sa sedištem u Beogradu, Ferdinand Bilstein SEE pokriva tržišta 14 zemalja Jugoistočne Evrope.