BEST Beograd

location: Beograd

BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna, apolitična i nevladina studentska organizacija koja je u stalnom porastu. Još od 1989. godine obezbeđujemo komunikaciju i saradnju sa studentima u oblasti tehnike i tehnologije. Danas, 96 lokalnih BEST grupa u 33 zemlje Evrope svakodnevno radi na ostvarenju ovog cilja. Mi izgrađujemo dobro organizovanu, moćnu, mladu i inovativnu studentsku organizaciju. 20 godina nakon osnivanja brojimo preko 3300 aktivnih članova, a našu ciljnu grupu čini preko milion studenata tehnike koji studiraju na univerzitetima na kojima je BEST prisutan.

Naša osnovna aktivnost je pružanje prilika studentima za dopunsko i neformalno obrazovanje, stvarajući na taj način dodatnu vrednost obrazovanju koje pružaju univerziteti. BEST takođe radi na poboljšanju procesa obrazovanja studenata. Konstantno se bavimo rešavanjem problema edukacije inženjera i dolazimo do rezultata uz pomoć svih studenata koji studiraju na 96 univerziteta na kojima je BEST prisutan. Težimo da omogućimo studentima da steknu neophodne veštine za rad u internacionalnim timovima.

Iskustvo stičemo kroz aktivnosti u koje smo uključeni i trudimo se da naučimo što je više moguće iz svakog aspekta našeg rada. Ističemo koliko su tolerantost i poštovanje bitni u timovima koje čine različiti članovi i koliko su oni bitni za postizanje većeg stepena razumevanja evropskih kultura.