AIESEC Serbia

location: Beograd

AIESEC je globalna platforma koja omogućava mladim ljudima da istraže i razviju svoj liderski potencijal. Mi smo apolitična, nezavisna i neprofitna organizacija vođena od strane studenata i mladih diplomaca institucija visokog obrazovanja. Naši članovi zainteresovani su i bave se globalnim problemima, liderstvom i upravljanjem. AIESEC ne vrši bilo kakvu vrstu diskriminacije na osnovu etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, religije ili nacionalnosti.

Od našeg osnivanja, angažovali smo i razvili više od 1.000.000 mladih ljudi koji su prošli kroz AIESEC iskustvo. Uticaj naše organizacije najbolje predstavljaju naši alumniji koji su važni predstavnici korporativnog i nevladinog sektora, između ostalog i svetski lideri, među kojima je i dobitnik Nobelove nagrade za mir Marti Ahtisari.

Mi smo globalna mreža mladih lidera uzrasta do 30 godina koji teže da unapređuju sebe i zajednicu oko njih. Težimo da se bavimo globalnim problemima, razvojem liderstva, interkulturalnim razumevanjem i učenjem kroz iskustvo.

Organizacija obuhvata 126 zemalja i teritorija i svaki aspekt AIESEC aktivnosti vođen je isključivo od strane studenata i mladih diplomaca.

Mi funkcionišemo na ovaj način od našeg osnivanja, što nas čini jedinstvenom organizacijom „od studenata, za studente“ već više od 65 godina. Globalni liderski timovi biraju se na godišnjem nivou od strane članstva organizacije.

AIESEC (izgovara se A-J-S-E-K) je prvobitno bila skraćenica za Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales (Međunarodna asocijacija studenata ekonomskih i trgovinskih nauka). AIESEC se više ne koristi kao akronim već samo kao ime organizacije.

Članovi AIESEC organizacije nazivaju se “AIESEC-ovci” (AJSEKovci).

Naše kancelarije nalaze se u Beogradu (Ekonomski fakultet, Fakultet organizacionih nauka, Metropolitan univerzitet, Singidunum univerzitet), Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.