Agromarket

location: Kragujevac

Kompanija „Agromarket doo“ Kragujevac je društvo sa ograničenom odgovornošću, osnovano 1991. godine, u cilju snabdevanja veleprodaja i maloprodaja repromaterijalom za poljoprivrednu proizvodnju.

Agromarket je danas, više od dvadeset godina po osnivanju, proizvođač, jedan od vodećih uvoznika, zastupnika i distributera širokog portfolia proizvoda kojima kvalitetno pokriva potrebe kupaca sa područja Zapadnog Balkana – Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija i Kosovo.

Sem zastupništva brendova vodećih svetskih proizvođača pesticida (Syngenta, Du Pont, Dow AgroSciences, Bayer Cropscience, BASF, United Phosphorus, Arysta LifeSciences, Sinochem Ningbo, Agriphar, Spiess Urania, Cheminova, Nissan Chemical Industries, Zapi, Goemar, Galenika Fitofarmacija, Cinkarna...), domaćih i inostranih selekcionih kuća (NS seme, Franchi sementi, KWS, ZP), garden i profi programa (Dolmar, Oregon, G.F., Di Martino, Al-Ko, Telwin, Elpumps...), u prvoj deceniji XXI veka Agromarket je razvio i pozicionirao i sopstvene brendove(Villager, AGM, FitoFert...).

Tokom dugogodišnjeg uspešnog poslovanja Agromarket je razvio i investirao u razvoj kako sopstvene prodajno-proizvodne mreže, tako i u članice “Agromarket Grupa”, preduzeća koja se bave primarnom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda (seme, sadni materijal, sveži i smrznuti program voća i povrća, mineralna hraniva).

Kompanija Agromarket je jedan od vodećih snabdevača tržišta pesticida sa distributerskim udelom od oko 1/3 celokupnog tržišta Srbije. Semenska roba sa učešćem od oko 1/4 ostvarenog turn over-a uglavnom čini distribucija i prodaja preko 30.000 tona semena strnina, kukuruza i više od 3 miliona pakovanja semena povrća, cveća, trava i leguminoza. Istovremeno, Agromarket je vlasnik sorata raži Šampion i tritikala Rtanj, koje proizvodi, dorađuje i plasira i na domaćem i na inostranom tržištu.