Restoran Kovač

lokacija: Bulevar oslobođenja 221, 11000 Beograd, Srbija

"Kovač" je spoj tradicionalnog i savremenog.

Velelepna stara kuća na ćošku obnovljena je i opremljena po savremenijim ugostiteljskim standardima, ali je zadržala vizuelnu autentičnost. Menijem dominiraju tradicionalna jela – proja, domaći sir, kajmak i prušut za doručak. Kako dan odmiče – domaći hleb, teletina i jagnjetina ispod sača, punjene paprike, gurmanska rebarca na podvarku, sarme, pasulj, jaretina u mleku, dimljena svinjska kolenica sa flekicama, leskovačka mućkalica, đakonije sa roštilja. Sav roštilj se priprema na ćumuru. Kuvari sami prave zimnicu onako kako se nekada pripremalo u drvenim kacama, buradima i staklenim teglama. Poslastice su bajkovite zahvaljujući maštovitim poslastičarima. Zato jedino u „Kovaču“ možete da probate čokoladnu tortu, prelivenu maslinovim uljem i začinjenu alevom paprikom.

Masivne zidove, čitavom dužinom velike sale, upotpunjuje više od 2.000 vinskih boca. Za ljubitelje dobre rakije, domaćini su obezbedili dunju, kajsiju, travaricu, šljivu, lozu, medovaču.

Baštu od sunca skrivaju lipe i zato je ovo najmirisniji hlad Voždovca. A kada se još mirisi pomešaju sa zvucima akustične gitare, kontrabasa i violine, „Kovač“ postaje pravo mesto za uživanje.

Restorani