RPK Južnobačkog upravnog okruga

Nekategorisan prostor

Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga obuhvata područje Grada Novog Sada i 11 opština Južnobačkog okruga, koji se po mnogim pokazateljima smatra najdinamičnijim regionom u Srbiji, a komora vodećom regionalnom komorom u Republici Srbiji.

Reorganizacija sistema privrednih komora i nov način funkcionisanja, nakon 2001. godine, omogućila je privlačenje stranih investicija, pružanje podrške razvoju malih i srednjih preduzeća, veće uključivanje privrednika, naučnih radnika i vrhunskih stručnjaka svih profila u aktivnosti organa komora.

Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga je prva iskoristila stvorene mogućnosti za direktno unapređenje kvaliteta rada, promenila organizaciju i način upravljanja procesima, proširila delatnosti na nove oblasti.

Dugoročno strateško programsko opredeljenje RPK Novi Sad, od 2006-te, je prepoznatljivo po referentnom sloganu je poznatom kao: “Četiri I”: INFORMACIJA – INOVACIJA – INTERNACIONALIZACIJA – IMPLEMENTACIJA, a u 2011-toj godini je dodato i “PETO I”: INTEGRACIJA.

Slogan ‘’PET I’’ je zajednički imenitelj dosadašnjih i moto svih budućih aktivnosti, projekata i poslova, proizašlih iz zakonskih i statutarnih delatnosti. Predstavlja kvalitetnu i konkretnu osnovu za njihovo inplementiranje u realan privredni život, a samim tim i integraciju regiona sa Evropskom unijom.

Regionalna privredna komora Južnobačkog upravnog okruga je prihvatila izazov vremena i aktivno preuzela inicijativu za stvaranje kvalitetnog privrednog ambijenta. Novim konceptom neprekidnog učenja, stvaranjem kulture učenja zbog izazova izlaska na evropsko tržište, dodatnim stručnim obrazovanjem, novim znanjima i veštinama, kroz pravo znanje na pravom mestu, u pravo vreme, obezbeđuje ključni instrument konkurentske prednosti u cilju pune podrške i zaštite interesa privrednih subjekata članica Komore.

Telefon: +381 21 480 20 88

Internet stranica: rpkns.com

E-mail: kabinet.novisad@pks.rs