Privredna komora Vojvodine

Nekategorisan prostor

Privredna komora Vojvodine organizovana je kao stručna asocijacija čiji je osnovni smisao rada i poslovanja kvalitetno pružanje pomoći i usluga svojim članovima i zastupanje njihovih interesa.

Privredna komora Vojvodine, jedna od najstarijih institucija privrede i poslovnosti, prolazila je kroz različite forme sopstvenog organizovanja, prilagođavana potrebama svojih članova, ali i državnih potreba, izrastala je u vremenu koje su diktirali procesi ekonomskog, istorijskog i političkog razvoja.

Da li je subjektivan doživljaj članova koji kažu da je ona svojevrsni Svetionik privrede, poslovnosti, nauke, novih tehnologija, oko koga se okupljaju poslovni i napredni ljudi, ljudi razvoja, oni kojima je ekonomija i budućnost cilj ili je reč o naglašavanju sopstvenog značaja i nije toliko važno.

Istina je da ona traje i da je u svakom istorijskom razdoblju imala svoje definisano mesto u privrednoj delatnosti.

Matica koja okuplja sve ono produktivno, ambiciozno, kreativno, željno progresa i napretka.

Privredna komora Vojvodine danas predstavlja interesnu, samostalnu i poslovno stručnu organizaciju preduzeća, preduzetnika i drugih oblika organizovanja u privrednoj delatnosti, koje povezuju zajednički poslovni interesi, ali i interesi važnih za privredu u Pokrajini.