Hotel Kaštel Ečka

Hotel

Lazar Agošton, vlastelin u Ečki je 1820. godine otvorio novi vlastelinski dvorac na levoj obali Begeja. Za svečano otvaranje se uređivao svaki kutak sela, doterivale su se kuće i čistila dvorišta i ulice, oblikovali drvoredi i pripremali slavoluci. Glavni kuvar je za tu priliku doveden iz Beča. Kočije i konji su blistali za doček 300 uglednih zvanica iz Beča i Budimpešte.

Otvaranju je prisustvovao i čuveni grof Esterhazi, najbogatiji i najugledniji vlastelin u Ugarskoj. Uveče 29. avgusta 1820. priređena je svečana bakljada da bi ujutru crkvena zvona objavila početak svečanosti i pozvala stanovnike Ečke na proslavu i osvećenje dvorca. Posle svečanog ručka, za gospodu je priređen lov, a za dame šetnja gondolama po Velikom jezeru i Begeju. Vrhunac svečanosti je bio ečanski bal koji je ličio na čaroliju – divne damske toalete, raskošne uniforme i raznobojne bengalske vatre duž mnogobrojnih staza u parku.

Trećeg dana goste je svojim virtuoznim sviranjem oduševio Franc List, tada „čudo od deteta“.

Kaštel je godinama bio centar okupljanja ljubitelja lova, iz zemlje i inostranstva, čiji su česti gosti bili austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Od devedesetih godina XX veka dvorac Kaštel nalazi se pod zaštitom Zavoda za spomenike kulture. Nalazi se na 60 km od Beograda i 7 km od Zrenjanina. Kvalitetom usluge koju pruža, ovaj hotel je sjajan izbor kako za savremene poslovne ljude, tako i za turiste koji posećuju grad Zrenjanin.

Hotel na raspolaganju ima 90 smeštajnih jedinica i to: jednokrevetne sobe, dvokrevetne sobe (sa francuskim ležajem ili sa odvojenim ležajevima) i apartmani. Sve sobe su komforne, poseduju kupatilo, klima uređaj (individualna kontrola), besplatan wireless internet, kablovsku, TV, telefon, fen, ogledalo za celu figuru. Sve sobe poseduje mini-barove. Konferencijske sale, klimatizovane i tehnički opremljene (LCD, projektor, platno, audio-uređaji, wireless internet). Kapacitet sala je 15, 45, odnosno 150 mesta u zavisnosti od potreba i postavke.

Hotel poseduje 4,5 hektara obrađenog parka koji je idealan za šetnju i sportske rekreacije.