Hotel Jugoslavija

Hotel

Hotel Jugoslavija nalazi se na samoj obali Dunava sa direktnim pogledom na Veliko Ratno Ostrvo i Kalemegnadsku tvrdjavu. Otvoren 1969. godine, arhitektonski predstavlja prepoznatljiv izraz ideoloških, estetskih i funkcionalnih planova koji su činili osnovu izgradnje socijalističkog društva Jugoslavije.

U vreme otvaranja predstavljao je najveći i najkomforniji hotel u regionu sa oko 2000 ležaja. U hotelu su boravili brojni zvaničnici i poznate ličnosti, kao što su: Ričard Nikson, Džimi Karter, kraljica Elizabeta II, Vili Brant, Tina Tarner, Nil Armstrong, Baz Oldrin i mnogi drugi.

Hotel Jugoslavija predstavlja jedan od najvećih objekata hotelsko-poslovnog kompleksa u zemlji. U sastavu kompleksa nalazi se hotel, poslovno – prodajni sadržaji, 5 restorana, fast food restoran, kongresne i restoranske sale kapacitetai do 700 mesta.

U centralnom holu kompleksa dominira jedan od najvećih kristalnih lustera na svetu težak 14 tona sa 5.000 rasvetnih mesta, koji je izradio italijanski proizvodjač rasvete Angelo Casolia.

Hotel je renoviran i ponovno otvoren decembra 2013.

Za sve goste hotela parking i Wi Fi internet su besplatni. Recepcija hotelaVam je na usluzi 24 časa.