Garni Hotel Veliki

Hotel

Hotel Veliki je garni hotel sa 3 zvezdice u centru Novog Sada. Imamo 15 soba, apartmanskog tipa, koje su veoma komforne, a većina ima i dnevni boravak.

S obzirom da smo locirani u najstrožijem centru grada, gde većina zgrada datira iz 19 veka, naša zgrada ima i svoj istorijski značaj, kotni kamen iz 1801. godine. Prema Zavodu za Zaštitu Spomenika Novog Sada, ovo je najstariji ugaoni kamen u Novom Sadu. Bio je korišćen za označavanje visina i topografske tačke u Novom Sadu, koji je poznat po ravnom terenu. Naša zgrada, s početka 19-og veka je pod zaštitom Zavoda za Zaštitu Spomenika, i uživa status istorijske i kulturne znamenitosti. Iako je zgrada kompletno renovirana 1998 godine, spoljašnjost zgrade je sačuvana u potpunosti, dok je unutrašnjost opremljena modernim enterijerom, i sadržajem.

Nalazimo se u ulici Nikole Pašića, tik uz pešačku zonu, koja se nastavlja u Zmaj Jovinu ulicu.

Ulica Nikole Pašića je jedna od najstarijih ulica u Novom Sadu, poznata je kao stara trgovačka ulica, i prepuna je istorijskih znamenitosti, od kojih bi izdvojili Vladičin Dvor, Sabornu Crkvu, Maticu Srpsku, Srpsku Akademiju Nauka i Umetnosti. Ovo je takođe odlično mesto za odmor i razonodu, jer se u neposrednoj blizini, nalaze brojni restorani, kafe-i, i prodavnice.

Hotel Veliki je porodični biznis, u vlasništvu firme DAD 1989 doo, iz Novog Sada.