LHACCP - Preispitivanje kritičnih situacija i optimizacija HACCP sistema
Jezik: Serbian
Hrana i Piće
Efektivna implementacija sistema samokontrole prema HACCP sistemu kao i kontinualne obuke članova HACCP tima nisu samo zakonska obaveza već i zahtev mnogih standarda u oblasti bezbednosti hrane.
U sklopu kursa, proširiće se osnovno konvencionalno znanje, a učesnici će biti osnaženi da prikažu sve kritične situacije i da
sprovedu optimizaciju sistema bezbednosti hrane koji je postavljen u organizaciji.
Pored najnovijih naučnih istraživanja i promena u regulativi, sve interne promene koje mogu imati uticaja na bezbednost hrane moraju se razmotriti prilikom daljeg razvoja HACCP sistema.
Ciljna grupa:
HACCP predstavnici ili članovi tima za bezbednost hrane, predstavnici za sistem kvaliteta ili sve osobe odgovorne za bezbednost proizvoda.
Sadržaj:
HACCP prema zahtevima Codex Alimentarius-a; Preispitivanje kritičnih situacija u internom HACCP konceptu i uvođenje neophodnih mera za poboljšanje; Zahtevi HACCP koncepta iz perspektive inspekcijskih kontrola i zahteva standarda za bezbednost hrane; Verifikacija HACCP sistema – koliko je efektivan vaš sistem?; Motivacija zaposlenih i podizanje svesti - Kako uspeti u održavanju sistema? Praktične vežbe i razmena iskustava.