Food Talk 2019

Jezik: Serbian

Hrana i Piće
Sedmu godinu zaredom, kompanija "Color Media Communciations", organizuje u Novom Sadu najveću regionalnu konferenciju posvećenu gastronomiji, vinu i pivu "Food Talk".



Kao i predhodne godine, konferencija se održava u Hotelu "Sheraton Novi Sad" u utorak 4. juna. Uz priče o hrani, pivu i vinu, degustacije i studije slučaja okupljamo najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji diktiraju trendove.



Ove godine konferencija je posvećena:

- brendiranju destinacija i država kroz hranu

- priči o prvoj Mišelin zvezdici u Srbiji

- upoznavanju travel and food blogera

- predstavljanju najuspešnijih Craft pivara

- edukaciji stručnjaka, vlasnika i gostiju restorana u regionu



Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade, Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada i Tomaš Kuhta, ambasador Češke Republike u Beogradu.



PROGRAM

09.30 / Otvaranje konferencije

Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade

Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada

Tomaš Kuhta, ambasador Češke Republike u Beogradu



10.00-11.00 / Panel br. 1

Food Around the World

Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju

Učesnici:

Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji

Marco Antonio Garcia Blanco, ambasador Meksika u Srbiji

Subrata Bhattacharjee, ambasador Indije (tbc)

Oana-Cristina Popa, ambasadorka Rumunije u Srbiji

Andžej Kinđuk, otpravnik poslova Republike Poljske

Constantinos Eliades, ambasador Kipra

Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji

Moderator: Danijel Koletić, Apriori World, Zagreb



11.00-11.30 / Coffee Break



11.30-12.30 / Panel br. 2

Zvezdano nebo nad Srbijom

Da li će do 2020. Srbija dobiti restoran sa zvezdicom ili preporukom Mišelina?

Šta će to značiti za gastronomiju i turizam Srbije? Šta je uopšte Mišelim sistem, po kojim kriterijumima se dobija preporuka ili zvezda?

Panel u kom će govoriti predstavnici restorana koji pretenduju da budu prvi u ovoj kategoriji, kuvari, predstavnici ministarstava i turističke privrede

Moderator: Aleksandar Đuričić, novinar i pisac, Beograd

Učesnici:

Filip Ćirić, Restorani Homa i Homa Bistro, Beograd

Nikola Narančić, Restorani Salon 5 i Salon 1905, Beograd

Goran Kovačević, Hotel Square Nine i restoran EBISU, Beograd

Dr Georgi Genov, Direktor Akademije HORES, Beograd



12.30-13.00 / Case Study 1

Prednost mlečnih masti u odnosu na biljne

Predavač: Ivan Zorić , Tehnolog i menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije "Imlek"

Moderator: Olivera Stefanović Stanković, novinar i direktor PR agencije "PROGLAS"



13.00-13.30 / Case Study 2

Food & Bed Near Me



13.30-14.30 / Lunch Break



14.30-15.30 / Panel br. 3

Travel and Food Blogers like Rising Stars

Moderator: Milan Vučićević, Marketing stručnjak, Beograd

Učesnici:

Bojana Kostić, Taste of Fashion, bloger

Filip Milosavljević, Celi Svet, Jungle Travel

Mila Vujisić, Milas’s Homemade food blog Ivanović Aleksandra, Ukus Beograda

Food Portal / Blog

Tijana Ivković, Pivokosa youtube kanal



15.30 - 16.00 / Case Study br. 3



16.00 - 17.00 / Panel br. 4



17.00 - 17.30 / Coffee Break



17.30 - 18.00 / Case Study br. 4



18.00 - 19.00 / Panel br. 5

Raise a Glass to Craft Brewers

Panel proizvođača zanatskih piva uz degustaciju

Moderator: Dejan Smiljanić, predsednik udruženja Malih nezavisnih pivara Srbije, Beograd

Učesnici:

Kosara Melentijević, KABINET Brewery, Beograd

Vladan Vulićević, SINDIKAT Brewery, Beograd

Povezane novosti

  • News Block