Uvođenje sistema bonusa i drugih beneficija

Jezik Srpski

Biznis i Ekonomija

Plata uključuje osnovnu zaradu i zakonske naknade i beneficije, ali „kompenzacioni paket“ može da uključi i dodatne benefite. Poslodavci koji žele da su konkurentni na tržištu rada unapređuju svoju praksu i uvode bonusne šeme i beneficije koje će najefektnije motivisati zaposlene.

Na našem seminaru, koji organizujemo po treći put, se upoznajte sa različitim politikama plata, bonusa i beneficija, zakonskim okvirima kojima se poslodavci moraju prilagoditi u planiranju beneficija – radi zakonskih poreskih obaveza i naučite kako da se na osnovu svojih potreba opredelite za adekvatan sistem bonusa i beneficija.

Ovaj seminar Vam omogućava:
- Informacije o različitim modelima plata, bonusa i beneficija
- Smernice kako da izaberete odgovarajući model plate, bonusa i beneficija
- Direktnu interaktivnost sa predavačem i odgovore na Vaša pitanja

Teme seminara:
- Poreski aspekti kompenzacija i beneficija
- Kreiranje sistema kompenzacija
- Bonusi
- Beneficije
- Kreiranje ponude i korpe beneficija

Svim prijavljenim učesnicima seminara nudimo poseban popust od 10% za nabavku zbirke „Zarade i druga primanja zaposlenih i lica van radnog odnosa”.

Za drugog i svakog narednog polaznika iz vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene seminara!

Predavač: Vedrana Božić

Po obrazovanju je diplomirani profesor engleskog jezika, od početka karijere opredeljena za poslove upravljanja ljudskim resursima i po zanimanju je HR menadžer.

Prva radna iskustva je sticala od 2003. godine u kompaniji Efes Beer Group, koja je izvršila akviziciju dve pivare u Srbiji, kasnije Efes Weifert pivara i Efes Zaječar pivara. U ovim kompanijama je provela više od četiri godine i prošla pripravničke programe za buduće menadžere i nekoliko svojih razvojnih faza kao i ceo ciklus upravljanja ljudskim resursima, razvijajući se od nivoa pripravnika do nivoa HR supervizora. Godine 2008. je nastavila karijeru u medijskoj kući Adria Media Serbia, gde je bila zadužena za uspostvljanje HR funkcije.

Danas je HR menadžer u kompanijama Adria Media Group i Master Finance and Legal Service. Tokom rada specijalizovala se za uvođenje moderne funkcije ljudskih resursa po standardima međunarodnih kompanija i optimizaciju HR procesa. Veliki deo karijere bavi se upravljanjem promenama, uspostavljanjem korporativne kulture i programa za razvoj zaposlenih, uspostavljanju programa kontrola i ciljeva upravljanja ljudskim faktorom u kompaniji – HR Controlling. Zajedno sa ovim bavi se i repozicioniranjem funkcije ljudskih resursa u organizaciji.

Cene karata

15,600.00 RSD - Bez PDV-a