Trening za trenere - progresivno mišićna relaksacija

Jezik: Serbian

Life coaching
Cilj programa je obuka budućih trenera za samostalno vođenje iskustvenog treninga iz Progresivno mišićne relaksacije.PMR spada u jednu od najpoznatijih psihološki priznatih i psihoterapijskih tehnika za borbu sa stresom i za postizanje duboke relaksacije.Predstavlja vežbe stezanja i opuštanja mišića po određenim grupama sa ciljem da naučimo da opustimo postepeno čitavo telo. Njen tvorac dr Džejkobson otkrio je da duboka relaksacija može biti od velike pomoći kod različitih stanja psihosomatskih tegoba. Ova tehnika je u upotrebi više od 80 godina i primenjuje se u mnogim zdravstvenim sistemima. Relaksacija doprinosi jačanju otpornosti osobe i podjednako je koriste zdrave i bolesne osobe.– viši stepen psihofizičke relaksacije

– opuštanje napetih mišića i ublažavaje bolova u telu (posebno je preporučljiva za ljude čija je napetost povezana sa mišićnom napetošću)

– sprečavanje akumulacije stresa i napetosti

– povećavanje energije i produktivnosti

– poboljšanje koncentracije i pamćenja

– kod nesanice i umora

– kod psihosomatskih poremećaja, kao što su visok pritisak, migrena, glavobolje, astma, bolovi u leđima, vratu

– smanjuje učestalost, trajanje i intenzitet napada panike, anksioznih stanja ili fobija

– ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče…Edukacija je namenjena: specijalistima iz ljudskih resursa, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima: psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, stručnim radnicima u oblasti socijalne zaštite i svim zainteresovanim profesionalcima koji se u svom radu susreću sa klijentima kojima je potrebna duboka relaksacija.Teme koje se obrađuju: upravljanje stresom, tehnike prevazilaženja stresa, o spavanju, moždanim talasima, hipnagogno stanje, o tehnikama relaksacije i meditaciji, o psihogenim bolestima – poremećajima uzrokovanim stresom, grupa i grupni rad, funkcinalna autonomija motiva i relaksacione tehnike, ABC model i upravljanje emocijama (REBT psihoterapijski pravac), afirmacije i vizualizacije, plan treninga, kada se ne koristi/ko ne treba da trenira, vežbe ventilacije emocija, vođenje relaksacione tehnike i kratke relaksacione tehnike.Nije potrebno da je učesnik prošao iskustvenu grupu.Učesnici dobijaju sertifikat udruženja Psihorelaks o završenom kursu – Voditelj PMR tehnike.Grupa u BEOGRADU bi počela 26.10. 14 do 20 časova, 4 susreta, subotom, uvek u istim terminima. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela. Lokacija je centar Beograda, u Dalmatinskoj.Grupa u NOVOM SADU bi počela 25.10. 17:30 do 21 čas, 5 susreta, petkom, uvek u istim terminima. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela. Lokacija je centar Novog Sada.Trening vodi Sonja Šovljanski, sertifikovani voditelj Asertivnog treninga, sa desetogodišnjim iskustvom u ovoj tehnici, psiholog, savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant na Univerzitetu u Beogradu.

Prijave (ime i prezime, zanimanje i broj telefona) slati na mejl psihorelaks@gmail.com.

Kontakt: 063487870

Cene

Cena celog treninga je 25.000 RSD + PDV i može se platiti u dve mesečne rate.