Specijalista za organizaciju i upravljanje skladištem

Jezik: Serbian

Biznis i Ekonomija
Želite smanjiti greške koje nastaju zbog loše organizacije skladišta? Želite skratiti lead time i u što kraćem roku odgovoriti na zahtev korisnika? Kako pratite i održavate nivo zaliha na optimalnoj vrednosti? Pripremili smo za Vas jedinstvenu obuku za unapređenje organizacije skladišta!Na obuci ćete naučiti kako da unapredite organizaciju skladišta, i to od prijema robe, skladištenja, komisioniranja robe i otpreme iz skladišta. Pomoću realnih primera iz prakse definisaćete pravac unapređenja skladišta u Vašoj kompaniji i smanjiti propuštene rokove, postojeća kašnjenja i greške. Mnoge uspešne firme na srpskom tržištu pospešile su poslovanje i smanjile troškove bazirajući rezultate na analizi i unapređenju procesa koji se odvijaju upravo u skladištima.Obuka ima interaktivan pristup i sve navedene teme će biti obogaćene praktičnim zadacima, koji će polaznicima olakšati razumevanje radi što brže primene u praksi.3 MODULA:

2 CELODNEVNE RADIONICE

1. Analiza trenutnog stanja i uočavanje rasipanja u sistemu skladišta

2. Modeli za organizaciju skladišta i lean alati za smanjenje gubitaka u skladištu

1 PISANI MATERIJAL

Upotreba MS Excel-a za praćenje zaliha u skladištuSADRŽAJ OBUKE

1.Modul: PRAKTIČNA RADIONICA Analiza trenutnog stanja i uočavanje gubitaka u sistemu skladišta 18.06.2019.

- Organizacija skladišta kroz prizmu Lean koncepta

- Metode za analizu procesa u skladištu i uočavanje najvećih rasipanja

- Prostorni raspored i upotreba spaghetti dijagrama za sagledavanje kretanja u skladištu

- Analiza principa ulaska robe u skladište i izlaska iz njega FIFO, LIFO I PPC

- Sistem upravljanja skladištem, unutrašnje uređenje i oprema skladišta

EDUKATIVNE IGRE, DISKUSIJA, PRIMERI DOBRE PRAKSE I RAZMENA ISKUSTAVA, ODGOVORI NA PITANJA2.Modul: Pisani materijal – Upotreba MS Excel-a za praćenje zaliha u skladištu 24.06.2019.

- Objašnjenje, upustva i način korišćenja funkcija MS Excela za manipulaciju velikim bazama podataka. Automatizacija funkcija kojom se dolazi do velikih ušteda u vremenu i kvalitetu dobijenih podataka.3. Modul: PRAKTIČNA RADIONICA Modeli za organizaciju skladišta i lean alati za smanjenje gubitaka u skladištu 25.06.2019.

- Tehnologije i načini komisioniranja robe u skladištu

- Tehnologije i upravljanje skladištem – WMS (Warehouse Management System)

- Upravljanje zalihama od strane dobavljača (VMI – Vendor Management Inventory)

- 5S metoda za organizaciju radnog prostora

- Kanban sistem za optimizaciju zaliha i pravovremeno snabdevanje

- ABC/XYZ metode za kategorizaciju zaliha i saveti za postupanje sa svakom od kategorija

EDUKATIVNE IGRE, DISKUSIJA, PRIMERI DOBRE PRAKSE I RAZMENA ISKUSTAVA, ODGOVORI NA PITANJAZAKLJUČAK I KRAJ OBUKE SPECIJALISTA ZA ORGANIZACIJU I UPRAVLJANJE SKLADIŠTEM

- Test za proveru znanja dobijate na imejl adresu 02.12.2019. Potrebno je da nam test sa svojim odgovorima imejlom ili poštom dostavite najkasnije do 11.12.2019.

- 16.12.2019. prijem sertifikata Specijalista za organizaciju i upravljanje skladištemNAČIN SPROVOĐENJA PROGRAMA INTENZIVNE EDUKACIJE I VAŠ BENEFIT

Program je zasnovan tako da na radionicama dobijete objašnjenja kroz predavanja, diskusiju, pitanja i odgovore u kreativnom okruženju i opuštenoj atmosferi. Naglasak je na praktičnom stručnom usavršavanju.

Obuka će biti održana u vidu dve intenzivne interaktivne radionice u malim grupama. Radionice su u trajanju od po 5 sati (10:00 – 15:00). Sa svake radionice dobijate štampani materijal koji obuhvata celokupna predavanja, a kroz konkretne i svrsishodne diskusije – rešenja.

Kao praktičan studijski materijal dobijate i imejl seminar u PDF formi, koji će biti poslat na Vašu adresu i koji možete koristiti sa svog mobilnog telefona, desktop ili laptop računara.

Zbog ograničenog broja učesnika uz otvorenu komunikaciju sa predavačima i priliku za razmenu iskustava sa kolegama iz struke, kroz radionice se postiže sigurnost i efikasnost u radu.

Učesnici u okviru ovog programa dobijaju i profesionalno savetovanje stručnjaka u obliku komentara na predloženo rešenje.

Na kraju obuke, putem mejla Vam šaljemo pismeni test za proveru znanja. Test sa odgovorima nam vraćate elektronskom ili redovnom poštom.

Nakon uspešno završene obuke i testa znanja dobijate sertifikat na srpskom i engleskom jeziku kao uverenje o završenom stručnom usavršavanju.Obuka je namenjena:

Direktorima skladišta, nabavke, logistike, proizvodnje, šefovima, poslovođama, neposrednim izvršiocima, i svima koji žele da rade produktivnije, kvalitetnije i bolje.Predavači: Uglješa BogdanovićNAKON ZAVRŠENE OBUKE polaznici će:

Biti osposobljeni da unaprede procese u skladištu i smanje rasipanja u njima

Biti osposobljeni da poboljšaju organizaciju prostora i manipulaciju materijalima unutar skladišta

Naučiti da mapiraju proces i iz njega izdvoje aktivnosti koje je moguće eliminisati ili smanjiti pa samim tim i stvoriti proces efikasnijim

Unaprediti funkcije za manipulaciju velikim bazama podataka, ubrzati rad i poboljšati kvalitet dobijenih podataka

Naučiti kako da analiziraju različite kategorije materijala/proizvoda i kako da postupaju sa svakom od njih

Naučiti nekoliko sistema snabdevanja kako bi stečena znanja primenili na poslovanje njihove kompanije

Kroz edukativne primere i igre razumeti kako funkcioniše LEAN sistem i koliko je dobro organizovano skladište važno za poslovanje kompanijeSPECIJALNI BONUSI ZA POLAZNIKE:

- Odgovori na pitanja i specifična rešenja za problematične situacije u Vašoj kompaniji – detaljna pitanja nam pošaljite pre početka obuke, možete poslati pre početka obuke.

- Sertifikat o pohađanju obuke Specijalista za upravljanje skladištem na srpskom i engleskom jeziku.

Cene

Cena obuke iznosi 44.000,00 RSD + PDV