Sertifikacioni Scrum Product Owner kurs

Jezik Engleski

IT i Tehnologija

Scrum je jedan od najšire zastupljenih i najjednostavnijih Agile framework-a u svetu. U početku Scrum je korišćen u razvoju softvera, dok danas veliki broj kompanija koristi Scrum i na kompleksnim projektima u raznim privrednim granama. Kao i svi Agile okviri kreiran je da u projektno planiranje, razvoj i implementaciju unese transparentnost i jasnoću. Postoje tri osnovne uloge u Scrum-u i to su Scrum Master, Product Owner i članovi razvojnog tima.

Scrum Product Owner je odgovoran za maksimizovanje vrednosti proizvoda i rada razvojnog tima. Takođe, on je odgovoran za upravljanje Product Backlog-om. Product Ownership je vođenje procesa razvoja proizvoda ka poslovnom uspehu i zadovoljstvu klijenata, ne samo prioritizacija posla i pisanje User Story-ja za razvojni tim.

Ciljna grupa: Product Owneri bez sertifikata, članovi razvojnog tima, manadžeri koji žele da unaprede proces razvoja i kreiraju motivišuće radno okruženje, kao i osobe sa malo ili nimalo iskustva u Scrum-u koje žele da nauče više.

Svi polaznici kursa dobijaju zvaničan CSPO sertifikat od Scrum Alliance (krovna globalna organizacija za Scrum framework). Znaće kada i za šta treba da koriste Agilne metodologije i kada je koji pristup pravi. Zatim, znaće šta se očekuje od osobe kao Product Ownera, kako da komuniciraju sa razvojnim timom i Scrum Masterom, kao i drugim interesnim stranama. Što je najvažnije, znaće kako da efektivno opišu stvari / funkcionalnosti koje klijenti i korisnici žele, koliko je detalja zaista korisno, kako da iskoriste feedback razvojnog tima, da predvide prilike, rizike i posledice planiranog posla, koje tehnike da koriste da bi “izmamili” vredne informacije i saznali potrebe interesnih strana, kao i kako da ih informišu o napretku. Nakon odslušanog kursa postaju i član zajednice Agile Serbia & CEE Region.

Sertifikacija: CSPO sertifikat, Scrum Alliance
SEU poeni: 14 SEU poena, kategorija B
Sertifikovani Scrum trener: Petri Heiramo

Cene karata

Early Bird cena (do 31. oktobra): 790,00 EUR (+20% PDV)
Regularna cena: 890,00 EUR (+20% PDV)