Progresivno mišićna relaksacija - Novi Sad

Jezik: Serbian

Life coaching
Osnovni cilj treninga je da polaznici savladaju samostalno praktikovanje ove relaksacione tehnike. Tokom treninga se uče i Vežbe rasterećenja psihološke i fiziološke napetosti i Vežbe disanja.PMR spada u jednu od najpoznatijih psihološki priznatih i psihoterapijskih tehnika za borbu sa stresom i za postizanje duboke relaksacije.Predstavlja vežbe stezanja i opuštanja mišića po određenim grupama sa ciljem da naučimo da opustimo postepeno čitavo telo. Njen tvorac dr Džejkobson otkrio je da duboka relaksacija može biti od velike pomoći kod različitih stanja psihosomatskih tegoba. Ova tehnika je u upotrebi više od 80 godina i primenjuje se u mnogim zdravstvenim sistemima. Relaksacija doprinosi jačanju otpornosti osobe i podjednako je koriste zdrave i bolesne osobe.

Postiže se:

– viši stepen psihofizičke relaksacije

– opuštanje napetih mišića i ublažavaje bolova u telu (posebno je preporučljiva za ljude čija je napetost povezana sa mišićnom napetošću)

– sprečavanje akumulacije stresa i napetosti

– povećavanje energije i produktivnosti

– poboljšanje koncentracije i pamćenja

– kod nesanice i umora

– kod psihosomatskih poremećaja, kao što su visok pritisak, migrena, glavobolje, astma, bolovi u leđima, vratu

– smanjuje učestalost, trajanje i intenzitet napada panike, anksioznih stanja ili fobija

– ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče…Osnovni kurs čini uvežbavanje 16 osnovnih vežbi a zatim se naučena vežba praktikuje kod kuće.Učesnici dobijaju sertifikat udruženja Psihorelaks o završenom kursu.Grupa se sastoji do 10 polaznika.Početak: četvrtkom 26. septembar 2019. od 20 časova - 6 susreta.Trening vodi Sonja Šovljanski, sertifikovani voditelj Asertivnog treninga, sa desetogodišnjim iskustvom u ovoj tehnici, psiholog, savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant na Univerzitetu u Beogradu.

Prijave (ime i prezime, zanimanje i broj telefona) slati na mejl psihorelaks@gmail.com.

Kontakt: 063487870

Cene

Cena celog treninga je 8.500 RSD + PDV
Za studente i nezaposlene je cena 7.500 RSD + PDV
Za bivše polaznike kurseva Psihorelaksa je obezbeđen popust od 20%.