Pravna analiza nepokretnosti

Jezik: Serbian

Biznis i Ekonomija

Transakcije koje uključuju nepokretnost (kupovina/prodaja društva koje poseduje nepokretnosti, odnosno kupovna „biznisa“ ili samo kupovina/prodaja nepokretnosti) su česte u Srbiji, a najčešće uključuju veliki broj nerešenih pitanja u vezi sa nepokretnošću. Nije retka situacija da se od željenog posla odustane, ukoliko pravna analiza „biznisa“ ili nepokretnosti pokaže neželjeno stanje. Pitanja koja mogu opteretiti nepokretnost su postojanje prava korišćenja na zemljištu, nelegalnih objekata, postojanje hipoteke ili drugog tereta, vanknjižno vlasništvo, postojanje mogućnosti eksproprijacije nepokretnosti i slično. U toku pravne analize nepokretnosti potrebno je dati odgovor kako je moguće prevazići navedene „prepreke“ ukoliko ste kupac ili prodavac i na koji način je najbolje zaštiti se u kupovini/prodaji nepokretnosti.


NA SEMINARU ĆETE NAUČITI:
Šta sve podrazumeva/uključuje pravna analiza nepokretnosti
Koje su razlike ako transakcija podrazumeva samo kupovinu/prodaju nepokretnosti u odnosu na kupovinu/prodaju društva koje poseduje nepokretnost
Koju dokumentaciju je potrebno zahtevati za sprovođenje kompletne pravne analize
Na koji način klijentu/trećoj strani predstaviti određene probleme u vezi sa nepokretnošću koji su vidljivi iz dostavljene dokumentacije
Da li postoje primenjivi zakonski rokovi
Na koje se sve načine rešavaju problemi/nerešena pitanja u vezi sa nepokretnostima


TEME SEMINARA:
Pojam pravne analize
Vrste pravne analize
Poglavlja koja pravna analiza obavezno sadrži
Šta sve uključuje pravna analiza nepokretnosti
Koja se dokumentacija zahteva za pravnu analizu nepokretnosti
Utvrđivanje stanja nepokretnosti
Urbanistički zahtevi u vezi sa nepokretnošću
Uknjiženje nepokretnosti i povezana pitanja
Ugovori u vezi sa nepokretnošću
Koje oblasti u vezi sa nepokretnošću se obavezno analiziraju i zašto u zavisnosti od kategorije nepokretnosti
Primenjvi rokovi u vezi sa određenim oblastima
Koja su rešenja i kako se implemetiraju u praksi/transakcionoj dokumentaciji


KOME JE SEMINAR NAMENJEN?
Seminar je namenjen pravnicima, advokatima, sudijama, proceniteljima, posrednicima u prodaji/zakupu nekretnina, svim licima koja se bave upravljanjem nekretnina.


Kao polaznik seminara iskoristite poseban popust od 20% za kupovinu priručnika „Izmene i dopune Zakona o radu“!


Za drugog i svakog narednog polaznika iz Vaše organizacije ostvarite popust od 10% od redovne cene seminara!


Uplata po poslatoj profakturi mora biti izvršena najkasnije 3 dana pre dana održavanja seminara, ukoliko nije druga;ije dogovoreno. Otkazivanje učešća je moguće najkasnije do pet radnih dana pre seminara. Učesnici koji posle ovog roka budu sprečeni da učestvuju na seminaru, biće u prilici da pošalju kolegu, u suprotnom nemaju mogućnost povraćaja novca. Zadržavamo pravo da otkažemo seminar i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Kupcima Priručnika se tromesečnim ažuriranjem obezbeđuje visok nivo informisanosti i sigurnosti u poslovanju. Cena ažuriranja zavisi od obima. Ažuriranje niste u obavezi da prihvatite, a odjavljivanje sa liste primalaca možete izvršiti pisanim putem, slanjem dopisa. U slučaju da se kupac Priručnika odjavi sa liste primalaca ažuriranja, izdavač ne preuzima nikakvu odgovornost za aktuelnost sadržaja i usklađenost materijala sa važećim propisima. Potpisivanjem ove prijave prihvatate uslove koji su gore navedeni. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali ih nećemo prosleđivati trećim licima.

Cene

15,600.00 RSD + PDV