Modularity and code generation

Jezik: English

IT i Tehnologija
Ovaj meetup nas vraća programiranju, modularnosti softvera i alatima prema kojima smo uglavnom prvo skeptični, a kojima možemo ubrzati razvoj i povećati produktivnost - generatorima koda.

Šta je uopšte modularnost i šta su moduli? Kakve to veze ima sa Javom kada Java ne poznaje koncept modula? Zašto je to fokus sledeće verzije kada smo do sada mogli bez toga?Ovo predavanje će pokušati da odgovori na ova, ali i još neka pitanja. Biće reči o ranijim pokušajima da se uvede koncept modula u Java pragramski jezik, kao i o trenutno aktuelnom Jigsaw projektu i OSGi platformi.

Predstavićemo mogućnosti koje ovaj koncept donosi Java platformi u Internet of Things svetu i prednostima koje nudi, kako na embedded uređajima, tako i na ogromnim cloudserverima. Takođe, prikazaćemo šta predložena rešenja mogu a šta ne, kao i kako nam modularnost može pomoći da otklonimo poznate ali i nepoznate sigurnosne propuste.Ivan Pribela je asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Interesuju ga nove tehnologije i ideje kao i kreativna upotreba ustaljenih principa. Bavi se učenjem drugih ali stalno unapređuje i svoje znanje uvek tražeći nove izazove.

Zašto je bitno ubrzati development proces? Koji su sve benefiti korišćenja alata za ubrzavanje razvoja? Kratak overview alata koje developeri koriste da ubrzaju razvoj sa pregledom prednosti i mana. Kratak demo drytools alata za ubrzavanje.Duško je Scala developer sa više od 8 godina Java iskustva. Oblast njegovog rada je DSL dizajn i razvoj parsera and generatora koda. On je koosnivač kompanije Drytools.