Međunarodni dani energetike i investicija 2017

Jezik: Serbian

Energetika
Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj organizuju Međunarodne dane energetike i investicija koji će se održati 2 – 3. marta 2017. godine u Novom Sadu.

Šesti po redu Međunarodni dani energetike i investicija podstiču poslovne kontakte i saradnju između svih relevantnih aktera u energetici, građevinarstvu, zaštiti životne sredine i lokalnom razvoju u Srbiji i regionu i stimulišu veće investiranje u ovim oblastima. Održava se uoči 5. marta, dana Energetske efikanosti. Cilj je obezbediti mesto za predstavljanje projekata i pronalaženje adekvatnih finansijskih i stručnih partnera za njihovu realizaciju.Međunarodni dani energetike i investicija imali su za cilj da:

- Podstaknu poslovne kontakte i saradnju između svih relevantnih stejkholdera u oblasti energetskog, investicionog, građevinskog, zaštite životne sredine i sektora lokalnog razvoja u Srbiji i Regionu,

- Omoguće upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i stimulišu veće investiranje u ovim oblastima,

- Predstave napredne tehnologije kao i oblike finansiranja energetskih, infrastrukturnih i građevinskih projekata

- Pozicionira temu o klimatskim promenama u svesti javnosti kao jednu od najznačajnijih tema današnjice u kojoj veliku ulogu imaju inovativne i odgovorne kompanije

- Animiraju medije kao ključne i prirodne partnere za kontinuiranu podršku širenja svesti o neophodnosti efikasnijeg korišćenja energije, primene obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

- Okupe najeminentnije lidere i eksperte koji će zajedno doprineti što kvalitetnijem radu na najaktuelnijim temama: energetika, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, mogućnosti finansiranja, građevinarstvo, klimatske promeneFokus Međunarodnih dana energetike i investicija će biti na temama u oblasti energetike, finansiranja i građevinarstva, kao i posebnu vezu građevinarstva i energetike kroz energetsku efikasnost u zgradarstvu. Takođe, specifičan akcenat će biti i na najaktuelnijoj temi današnjice – borbi protiv klimatskih promena.

Međunarodni dani energetike i investicija pružaju Vam jedinstvenu priliku za dvodnevno predstavljanje Vaše kompanije, lokalne samouprave, agencije, udruženja u kongresnom i izložbenom delu, kao i uspostavljanje direktnih čvrstih odnosa sa posetiocima i učesnicima skupa.IZLAGAČKI PROGRAM

Novosadski sajam pruža izuzetno atraktivne mogućnosti za izlagače u modernom i tehnički opremljenom Master Centru, uz kompletnu sajamsku ponudu štandova raznih veličina i izvanrednih prilika za susrete i sastanke. Organizatori su pripremili veoma intenzivan program promocije za sve izlagače i učesnike kongresnog programa.

Na Međunarodnim danima energetike i investicija, tokom dva dana, biće predstavljene kompanije i tehnologije u oblasti energetske efikasnosti, građevinarstva, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, finansijske institucije i organizacije koje finansiraju projekte u ovoj oblasti, lokalne samouprave, agencije, udruženja i u kongresnom i izložbenom delu.KONGRESNI PROGRAM

Za vas smo pripremili kvalitetan kongresni program, uz niz stručnih konferecija, radionica, okruglih stolova i prezentacija naprednih tehnologija. Program sadrži preko 20 konferencija, okruglih stolova, stručnih skupova, radionica i vođenih B2B sastanaka, od kojih će veliki broj njih biti sertifikovani od strane Inzenjerske komore.

Međunarodni dani energetike i investicija okupiće preko 2000 eksperata - predstavnika vlada, lokalnih samouprava, relevantnih međunarodnih i domaćih finansijskih i razvojnih institucija i organizacija, privrednih subjekata, medija u oblasti energetskog i građevinskog sektora i drugih gostiju, sa ciljem da se podstaknu investiranja u energetski i građevinski sektor, industrijske parkove, izgradnju prečistača otpadnih voda, stimuliše veće korišćenje obnovljivih izvora energije, ESCO ugovora i javno privatnih partnerstva, primenu mera energetske efikasnosti kao i povećanje svesti o klimatskim promenama u Srbiji i regionu.

Sa ciljem jasnijeg prepoznavanja manifestacije u međunarodnim krugovima i direktnog kontakta sa potencijalnim stranim investitorima u ovim oblastima, i ove godine,će Medjunarodni dani energetike i investicija imati specijalne partnere u kategoriji država- “Zemlja partner” i “Zemlja prijatelj”.

Programski savet Međunarodnih dana energetike i investicija, kao i prethodnih godina, čine eminentna imena iz struke, politike, nauke i na republičkom, pokrajinskom i gradskom nivou.

Cene

Organizatori su svim učesnicima u publici obezbedili besplatno učešće na kompletnom kongresnom delu - učešće na konferencijama je bez kotizacije.

Izvor: cedeforum.org