Konferencija o mirnom rešavanju radnih sporova u organizaciji

Jezik Srpski

Biznis i Ekonomija

Vansudsko rešavanje radnih sporova je najbrži, najekonomičniji i najsvrsishodniji način rešavanja radnih sporova!

U našem pravnom okviru, vansudskim rešavanjem radnih sporova predviđeno je da se sporovi mogu rešiti arbitražno, posredovanjem ili mirenjem.

Prednost vansudskog rešavanja radnih sporova je koristan i za pojedinca i za poslodavca, a i za društvo u celini. S obzirom da se tužbeni zahtevi i sudske presude često objavljuju u medijima, što za kompanije nosi reputacioni rizik, izbor vansudskog rešavanja radnih sporova je najbolje rešenje. Ovaj način rešavanja radnih sporova je dobar i za zaposlene jer je brz i besplatan pred Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova.

Cilj konferencije je da sve zainteresovane strane, kako kompanije tako i zaposlene, uputi na rešavanje individualnih i kolektivnih radnih sporova mirnim putem kroz arbitražu, posredovanje ili mirenje.

Učesnici konferencije imaće mogućnosti da kroz diskusiju, razmenu iskustava sa drugim učesnicima, postavljanje pitanja i davanje odgovora od strane istaknutih stručnjaka, razjasne mnoge nedoumice i dileme na koje nailaze u obavljanju poslova iz ove oblasti.

Konferencija je podeljena u dva dela:
- Izlaganje na teme:
- Prednosti mirnog/vansudskog rešavanja radnih sporova u odnosu na sudsko rešavanje
- Zakonski okvir vansudskog rešavanja - arbitraža, posredovanje, mirenje
- Uloga miritelja u kolektivnom pregovaranju
- Panel diskusija
- Mobing, uzbunjivanje i diskriminacija—kada jeste, kada nije i kako prepoznati

Cene karata

17.640,00 RSD

Izvor: mngcentar.com