Konferencija e-Razvoj 2018

Jezik Srpski

IT i Tehnologija

Udruženje e-Razvoj će organizovati svoju osmu konferenciju pod radnim nazivom Konferencija e-Razvoj 2018.
Tema konferencije biće: Gde smo i gde bi trebalo da budemo u primeni savremenih IKT

Ključni izazov savremenog globalnog sveta je proces digitalizacije ekonomije i ukupnog društva koji treba da svetu obezbedi održiv ekonomski rast, otvori nova radna mesta, sačuva zelenu planetu, a život svim ljudima učini boljim, lakšim i kvalitetnijim.

Tehnološke moći četvrte industrijske revolucije vezane za tzv. disruptivne (uznemiravajuće) tehnologije Interneta stvari, mobilne komunikacije, društvene medije, oblak i big data analitiku otvaraju velike razvojne perspektive kako za preduzeća, nacije, tako i za svakog pojedinca sa jedne strane, ali sa druge strane, otvaraju i brojne rizike od pitanja sigurnosti i zaštite, do socijalnih i psiholoških uticaja na društvo u celini.

Nova opasnost se definiše kao “ne-aktivnost, ne-inovativnost”, jer da bi otvorili sve razvojne potencijale procesa digitalizacije kompanije i vlade podjednako moraju biti brze i odlučne u svom prilagođavanju novoj digitalnoj realnosti i u implementaciji savremenih digitalnih procesa rada i kreiranja vrednosti na svim nivoima. U ovom kontekstu korisno je prepoznati TRI značajne tačke delovanja:

IMATI DOBRU STRATEGIJU – treba kreirati svoju razvojnu strategiju sa digitalizacijom u centru delovanja i sa punom svesti o tome GDE idemo! Važno je identifikovati rešenja koja uz pomoć tehnologija možemo ponuditi bolje od svoje konkurencije (core compentence). Svaka velika strategija odgovara na fundamentalno pitanje – Šta ću postati? Digitalna strategija u tom smislu nije izuzetak. Najsposobnije organizacije imaju jasnu predstavu šta će postati procesom digitalizacije i koje nove vrednosti će svojim kupcima moći da ponude, odnosno kako će se pozicionirati u novom digitalnom poslovnom okruženju i obezbediti održiv i inkluzivan ekonomski rast.

STAVITI KORISNIKA TEHNOLOGIJE u centar svojih interesovanja. Samo ako stvarno razumemo pojedince koji koriste tehnologiju – njihovo ponašanje, potrebe i probleme – moćićemo da im ponudimo bolja rešenja, ostvarimo značajne promene. Stalno praćenje potreba korisnika i ugrađivanje promena u strategiju rada i delovanja može dovesti do pametnih inovacija i većih poslovnih i razvojnih uspeha.

DIGITALNO LIDERSTVO – organizacije koje su zahvaljujući dobrim menadžerima i vizionarskim liderima brze na prihvatanju transformacija i tehnoloških promena, postaju “prve i najbrže” i ostvaruju stalan rast i konkurentske prednosti na globalom digitalnom tržištu.

Gde je Srbija u ovoj priči? Šta je to novo u IKT što bi trebalo imati u vidu za brži rast i bolju konkurentnost? Kakva nam je perspektiva u globalnoj digitalnoj trci? To su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati da nađemo odgovor na Konferenciji e-Razvoj 2018. Dođite da nam se pridružite da čujemo i vaše argumente i predloge, jer jedino kroz sinergiju znanja, sposobnosti i zajedničko delovanje mala zemlja u tranziciji kakva je Srbija može naći svoje mesto u globalnom digitalno povezanom svetu.

Cene karata

Visina kotizacije za jednog učesnika konferencije iznosi 5.000,00 RSD.
Registrovanim članovima Udruženja e-Razvoj odobrava se besplatno prisustvo na konferenciji.
Prijava za učešće na konferenciji vrši se na osnovu ispravno popunjenog kotizacionog formulara koji treba dostaviti na Email: konferencija@erazvoj.com.
Prijave se primaju do popune raspoloživih kapaciteta od maksimalno 200 učesnika.