III Zimska edukacija - Kopaonik 2018

Jezik Serbian

Obrazovanje i Edukacija

Centar za edukaciju, investicije i održivi razvoj „REFORMATOR“ organizuje za privredna društva III ZIMSKU EDUKACIJU - KOPAONIK 2018

UVODNIČARI I PREDAVAČI:
- Branislav Pejčić, Šef departmana za investicije i javno-privatno partnerstvo – Kabinet ministra, Ministarstvo privrede
- Branimir Blagojević, član Republičke komisije za zaštitu prava i član radne grupe za izradu novog Zakona o javnim nabavkama
- Milica Jovanović, ekspert za lični i profesionalni razvoj (poslednjih 10 godina aktivno se bavi predavanjima iz oblasti unapređenja profesionalnih performansi zaposlenih)
- Gorica Milošević, mr Aleksandar Panovski i Nataša Pavić, edukatori i osnivači Centra za edukaciju, investicije i održivi razvoj “REFORMATOR”.

PROGRAM RADA:
Uvodni deo
- ŠTA PRIVREDNICI MOGU DA OČEKUJU I KAKVU PODRŠKU MOGU DA DOBIJU OD MINISTARSTVA I LOKALNE SAMOUPRAVE U 2019. GODINI
- NOVINE U OBLASTI FINANSIJSKIH PODSTICAJA KOJE DODELJUJE DRŽAVA (U toku je javni poziv za dodelu sredstava podsticaja-domaćim i stranim ulagačima raspoloživo 500.000.000 dinara po raspisanom javnom pozivu; od 2018. god. država podstiče finansijski i hotelski turizam u banjama i klimatskim područjima)
- KAKO ISKORISTITI SREDSTVA PODSTICAJA KOJA DODELJUJE DRŽAVA (Određivanje visine podsticaja u odnosu na stepen razvijenosti opštine i broja novozaposlenih; Obaveze korisnika podsticaja po ugovoru; Kontrola ispunjenja ugovornih obaveza)
- DRUGI INSTRUMENTI DRŽAVNE POMOĆI (Poreski i drugi podsticaji; Carinske olakšice; Dodela građevinskog zemljišta ispod tržišne cene ili bez naknade)
- JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO (JPP u funkciji privlačenja direktnih investicija; iskustva, prednosti i mane)

Plenarni deo
- JAVNE NABAVKE ZA PONUĐAČE (U susret novom Zakonu o javnim nabavkama, Praksa Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima JN, Najčešće greške ponuđača i kako ih otkloniti)
- RADNI ODNOS NA ODREĐENO VREME I RADNA ANGAŽOVANJA IZ UGLA SUDSKE PRAKSE (Uslovi za zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme i njegovo trajanje; Kako isto lice može da se angažuje za rad/radni odnos nakon proteka roka od 24 meseca? Radno angažovanje ugovorima za rad van radnog odnosa; Prikaz novije sudske prakse Vrhovnog kasacinog suda)
- ELEKTRONSKO POSLOVANJE (Eliminisanje „papirnog poslovanja“ upotrebom digitalizovanog dokumenta-elektronski potpis; Kvalifikovani elektronski pečat;
Izdavanje i knjiženje računa u elektronskom obliku...)

Obuke za razvoj ličnih i profesionalnih veština
- RAZVOJ LIDERSKIH VEŠTINA
(Personal Branding - kako da sebe izdvojite od drugih na tržištu, kako da motivišete i naučite druge da to isto učine; Veštine samomotivacije i motivacije drugih – najveći profesionalni izazov: Kako pobediti brojna ograničenja sa kojima se susrećemo u radu i rukovođenju;
Veštine uspešne komunikacije – savladajte veštine rešavanja problema i konflikata i naučite kako da komunicirate sa teškim i specifičnim sagovornicima. U oviru ove sesije biće obrađeno više tipova teških sagovornika. Imaćete prilike da, kroz interaktivne vežbe, naučite kako da ih prepoznate i kako sa njima da izađete na kraj).
- RAZVOJ KRITIČKOG I LOGIČKOG MIŠLJENJA 
(Savremena istraživanja pokazuju da veštine kritičkog i logičkog mišljenja modernog čoveka opadaju, te da svaka naredna generacija biva sve slabija u razvoju i primeni ove veštine. Zbog toga nam se često dešava da nismo u mogućnosti da prepoznamo plan B, da objektivno i iz drugog ugla sagledamo problem, da razvijamo nove tehnike prevazilaženja izazova. Ova obuka ponudiće znanja i veštine iz oblasti kritičkog i logičkog mišljenja i kroz, zanimljive interaktivne vežbe, predstaviti alate za uspeh). 

Program rada sa satnicom - uskoro.

DODATNE INFORMACIJE U VEZI SA PROGRAMOM EDUKACIJE:
060 03 20 177 Nataša Pavić, izvršni direktor Centra Reformator

PRIJAVA UČEŠĆA:
- mejlom na edukacije@reformator.rs (prijava u prilogu) ili
- telefonom 060 0320 175 (Olivera Stanojević)

REZERVACIJA SMEŠTAJA: Direktno u hotelu Kraljevi Čardaci Spa telefonom 036/428-558, 034/352-922, 034/332-725, 034/332-732 ili mejlom: booking@kraljevicardaci.com

Cena paket aranžmana 4 dana/3 noći za učesnike III ZIMSKE EDUKACIJE po osobi iznosi:
- u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama 149 evra.
- u jednokrevetnim sobama 179 evra.
Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po važećem srednjem kursu evra NBS na dan uplate.

PAKET OBUHVATA:
- Smeštaj u 1/1, 1/2, 1/3 sobama (usluga na bazi 3 puna pansiona/švedski sto)
- Koktel dobrodošlice - 9.12 posle večere u Kamin Sali hotela
- Žurka sa muzikom DJ - 10. 12. u Kamin Sali (2 gratis pića po osobi)
- Svečana večera sa muzikom uživo u hotelu – 11.12. (gratis piće tokom večere)
- 6 kafe pauza
- Neograničeno korišćenje sadržaja SPA & WELLNESS centra svakog dana do 23.00 h (SPA&WELLNESS centar prostire se na 1500 m² i sadrži: zatvoreni bazen, finsku saunu, bio saunu/ruska banja, aroma – parno/tursko kupatilo, hamam, slanu pećinu, kneipp bazen, tepidarijum klupe)
- Šetnja zdravlja sa vodičem u trajanju oko 1 h na stazi u blizini hotela – 10.12
- Panoramska vožnja žičarom-11.12. (obezbeđen prevoz do centra Kopaonika)
- Boravišna taksa i osiguranje

Cene karata

KOTIZACIJA
13.900 RSD (+PDV) - naknada za učešće na ZIMSKOJ EDUKACIJI (u cenu ulazi material u elektronskom obliku: prezentacije na teme edukacije, materijal u štampanom obliku: radni pribor, sertifikat o prisustvu na edukaciji; konsultacije tokom edukacije; organizacija)