HRABRO SRCE - Partnerski odnosi, tipovi, problemi i uspešno rešavanje

Jezik: Serbian

Life coaching
Ciklus od tri predavanja HRABRO SRCE namenjen je svima onima koji su spremni da ostvare uspešnu vezu i poboljšaju postojeću. Uspešan partnerski odnos pre svega traži “hrabro srce” sa svim značenjima koje taj termin obuhvata. Upravo ta značenja i izazovi su predmet naših predavanja. Predavanja su u konceptu predavanje + radionica.Ciklus od tri predavanja sa radionicama

1. Od zaljubljenosti do trajnosti, prof dr Tatjana Milivojević

2. Partnerski odnosi, tipovi, problemi i uspešno rešavanje, prof dr Žarko Trebješanin

3. Ljubavna praksa, strahovi, integritet, Jasna Lovrić, konstruk. koučing psihologKroz Hrabro srce, otvaramo priču o partnerskoj ljubavi, zaljubljenosti i ljubavi. Približavamo vam aspekte veze tako da se u njima bolje snalazite u svakodnevnom životu. Predavanja i radionice će vam pomoći da bolje razumete kako svoje ponašanje, tako i ponašanje partnera. Teme i tehnike su nastale kao rezultat profesionalnog rada, znanja i iskustva koje vam nudimo pretočene u tri segmenta. Na radionicama se rade upitnici, tehnike, odigravanja i diskutuju vama važna pitanja i nejasnoće. Ovaj ciklus predavanja omogućava vam da o vezama, sebi u vezi, zaljubljenosti, partneru i partnerskim odnosima, razmišljate drugačije, dovoljno da iskustveno u svom svakodnevnom životu osetite razliku i dobru promenu.Ljubav i zaljubljenost nisu sinonimi. Zaljubljenost je veoma dragoceno i intenzivno osećanje, izuzetno u svakom smislu. Zaljubljenost veoma često ne rezultira kvalitetnom vezom i ne podrazumeva ljubav. Struktura zaljubljenosti određuje njenu perspektivu a ta struktura podrazumeva i nesvesno. Kako proći kroz zaljubljenost i stići do ljubavi i trajanja, koja je uloga zaljubljenosti i šta učimo iz nje, da li je svaki put moguće i potrebno od zaljubljenosti stvoriti trajnu vezu, to su teme kojima se bavimo. Šta je ljubav? Ljubav traži od nas da se menjamo, bar utoliko što ćemo partnerove potrebe i osećanja vrednovati kao I svoja. Ljubav traži da budemo realni i odgovorni. Ljubav traži rad na sebi i na partnerskom odnosu. Ljubav je jedna od najjačih životnih potreba, najlepši i najbogatiji sadržaj života. Ne treba se odreći ljubavi nego naučiti šta je to što je potrebno da mi znali da smo na pravom putu da je ostvarimo na pravi način.Predavač teme “Partnerski odnosi, tipovi, problemi i uspešno rešavanje”

Prof dr Žarko TrebješaninDr Žarko Trebješanin rođen je u Beogradu, gde je i diplomirao (1974), magistrirao (1982) i doktorirao (1990) na odseku za psihologiju na Filozofskom fakultetu.Kao asistent-pripravnik zaposlio se na Grupi za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu 1974. godine, da bi naredne godine prešao na Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (bivši Defektološki fakultet) u Beogradu, gde i danas radi. Od 1995. je redovni profesor na predmetima Uvod u opštu

psihologiju i Psihologija ličnosti. Takođe predaje Psihologiju ličnosti na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu i na Fakultetu primijenjenih nauka (department Psihologija) u Podgorici.Učestovao je kao saradnik i rukovodilac projekata u naučnim i stručnim projektima Instituta za psihologiju. Autor je projekta stručne edukacije iz psihologije predstavnika nevladinih organizacija i predavač na tematskim seminarima o ličnom i kolektivnom identitetu, stavovima, predrasudama i stereotipima u organizaciji OEBS-a. Vodio je više projekata o toleranciji, nasilju među vršnjacima, romskom liderstvu itd. u Crnoj Gori, čiji je organizator bio OEBS.Do sada je objavio desetak knjiga i više od stotinu naučnih i stručnih radova. Takođe je uredio i napisao predgovore za knjige. Naučne studije, ogledi i intervjui prevođeni su mu na engleski, francuski, nemački, mađarski, makedonski i slovenački jezik.Bio je predsednik Saveza psihologa Jugoslavije, član Upravnog odbora Politike i član UO RTS, kao i glavni urednik Psiholoških novina.

Osnivač je i urednik biblioteke „Psihologija za radoznale“ u Zavodu za udžbenike (od 2001). U ovoj biblioteci do sada su izašla dela S. Frojda, L. S. Vigotskog, E. Froma, B. Betelhajma, D. Morisa, M. Rozenberga, E. Edindžera i drugih.Napisao je scenario i bio voditelj u seriji „U središtu duše“, posvećenu ličnosti i delu S. Frojda, koja je u tri nastavka emitovana na RTS 2006. godine.Nagrade:

Za knjige Psihoanaliza – mali leksikon i Šta Frojd zaista nije rekao dobio je 1995. nagradu „Borislav Stevanović“ za naučni doprinos psihologiji koju dodeljuje Društvo psihologa Srbije, a za doprinos tumačenju i afirmacije domaće satire dobio je nagradu „Radoje Domanović“ (2002) koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije. Dobitnik je i sledećih nagrada: „Žiža Vasić“ za popularizaciju savremene psihologije (1983), „Veselin Lučić“ (za najbolje naučno delo na Univerzitetu u Beogradu), “Vitez poziva” (za časno obavljanje svoje profesije) i “Stojan Novaković” (za najbolji srednjoškolski udžbenik) 2012. godine.

Prof dr Žarko Trebješanin je u Školi za brak predavač još na dve teme: „Muškarac i žena – različitost i ravnopravnost“ i „Partnerski odnosi“.Gde se održava:

Zgrada Krsmanovića (Visoka škola socijalnog rada), Terazije 34, Beograd

Cene

Cena: 1500 RSD