Franc List Fest

Jezik: Serbian

Umetnost i Kultura
Vlastelin Luka Lazar kupio je na licitaciji pustaru Ečku 1781. godine i tu izgradio crkvu i osnovao naselje za svoje podanike. Dvorac „Ečka“ početkom XIX veka podigao je Lukin sin, Agošton Lazar i on je najzaslužniji za njegovo otvaranje 1820. godine. Na svečano otvaranju svirao je Franc List, tada devetogodišnji dečak, kasnije slavni kompozitor.

Otvaranju je prisustvovao i čuveni grof.Esterhazi, najbogatiji i najugledniji vlastelin u Ugarskoj. Uoči 200. godišnjice od tog događaja, pod pokroviteljstvom AP Vojvodina, Grada Zrenjanina i Generali osiguranja, 6. oktobra ove godine organizovaćemo prvi „Franc List Fest“, festval mladih talenata u klasičnoj muzici i vratiti Ečku i Zrenjanin na mapu Evrope i sveta.Festval je revijalnog karaktera i u njemu mogu da učestvuju svi solisti, horovi i orkestri sa teritorije Srbije i zemalja regiona.

Pozivamo vas da medijski propratite konferenciju za medije, kao i sam festival.Prijave učesnika na mejl: franzlisztfest@color.rsSvako ko želi da dođe na festival organizovanim prevozom, molimo vas da se prijavi na mail: jelena.jahura@color.rs

Polazak iz Beograda u 14h

Polazak iz Novog Sada u 15:15hViše o programu festivala saznajte na www.color.rs/franzlisztfest/

Povezane novosti

  • News Block
  • News Block
  • News Block