Food Talk 2019

Jezik Srpski

Hrana i Piće

Sedmu godinu zaredom, kompanija "Color Media Communciations", organizuje u Novom Sadu najveću regionalnu konferenciju posvećenu gastronomiji, vinu i pivu "Food Talk".

Kao i predhodne godine, konferencija se održava u Hotelu "Sheraton Novi Sad" u utorak 4. juna. Uz priče o hrani, pivu i vinu, degustacije i studije slučaja okupljamo najpoznatija imena regiona iz sveta gastronomije, ambasade, hotele, restorane, gazdinstva i kompanije koji diktiraju trendove.

Ove godine konferencija je posvećena:
- brendiranju destinacija i država kroz hranu
- priči o prvoj Mišelin zvezdici u Srbiji
- upoznavanju travel and food blogera
- predstavljanju najuspešnijih Craft pivara
- edukaciji stručnjaka, vlasnika i gostiju restorana u regionu

Konferenciju će otvoriti Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade, Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada i Tomaš Kuhta, ambasador Češke Republike u Beogradu.

PROGRAM
09.30 / Otvaranje konferencije
Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade
Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada
Tomaš Kuhta, ambasador Češke Republike u Beogradu

10.00-11.00 / Panel br. 1
Food Around the World
Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju
Učesnici:
Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji
Marco Antonio Garcia Blanco, ambasador Meksika u Srbiji
Subrata Bhattacharjee, ambasador Indije (tbc)
Oana-Cristina Popa, ambasadorka Rumunije u Srbiji
Andžej Kinđuk, otpravnik poslova Republike Poljske
Constantinos Eliades, ambasador Kipra
Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji
Moderator: Danijel Koletić, Apriori World, Zagreb

11.00-11.30 / Coffee Break

11.30-12.30 / Panel br. 2
Zvezdano nebo nad Srbijom
Da li će do 2020. Srbija dobiti restoran sa zvezdicom ili preporukom Mišelina?
Šta će to značiti za gastronomiju i turizam Srbije? Šta je uopšte Mišelim sistem, po kojim kriterijumima se dobija preporuka ili zvezda?
Panel u kom će govoriti predstavnici restorana koji pretenduju da budu prvi u ovoj kategoriji, kuvari, predstavnici ministarstava i turističke privrede
Moderator: Aleksandar Đuričić, novinar i pisac, Beograd
Učesnici:
Filip Ćirić, Restorani Homa i Homa Bistro, Beograd
Nikola Narančić, Restorani Salon 5 i Salon 1905, Beograd
Goran Kovačević, Hotel Square Nine i restoran EBISU, Beograd
Dr Georgi Genov, Direktor Akademije HORES, Beograd

12.30-13.00 / Case Study 1
Prednost mlečnih masti u odnosu na biljne
Predavač: Ivan Zorić , Tehnolog i menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije "Imlek"
Moderator: Olivera Stefanović Stanković, novinar i direktor PR agencije "PROGLAS"

13.00-13.30 / Case Study 2
Food & Bed Near Me

13.30-14.30 / Lunch Break

14.30-15.30 / Panel br. 3
Travel and Food Blogers like Rising Stars
Moderator: Milan Vučićević, Marketing stručnjak, Beograd
Učesnici:
Bojana Kostić, Taste of Fashion, bloger
Filip Milosavljević, Celi Svet, Jungle Travel
Mila Vujisić, Milas’s Homemade food blog Ivanović Aleksandra, Ukus Beograda
Food Portal / Blog
Tijana Ivković, Pivokosa youtube kanal

15.30 - 16.00 / Case Study br. 3

16.00 - 17.00 / Panel br. 4

17.00 - 17.30 / Coffee Break

17.30 - 18.00 / Case Study br. 4

18.00 - 19.00 / Panel br. 5
Raise a Glass to Craft Brewers
Panel proizvođača zanatskih piva uz degustaciju
Moderator: Dejan Smiljanić, predsednik udruženja Malih nezavisnih pivara Srbije, Beograd
Učesnici:
Kosara Melentijević, KABINET Brewery, Beograd
Vladan Vulićević, SINDIKAT Brewery, Beograd

Povezane vesti