CYBER SECURITY- Kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru

Jezik Srpski

Biznis i Ekonomija

Konfindustrija Srbija - Udruženje italijanskih industrijalaca, 08.11. organizuje godišnju konferenciju pod nazivom
„CYBER SECURITY- Kako se suočiti sa novim izazovima u poslovnom i finansijkom sektoru“

„Sajber prostor je bezbedan i svima koristan, samo ako su svi akteri, uključeni u određeni poslovni proces, svesni rizika jer bez jasne slike o izloženosti i opasnostima svako tehničko rešenje gubi na značaju i efektu“ – Erik Košuta predsednik Konfindistrije – Udruženja italijanskih industrijalaca koje u Srbiji postoji već šest godina.

U globalnom poslovanju sve je važnije fokusirati se na to kako kontrolisati ključne informacije i njihov bezbedan protok. I dok su ti podaci od suštinske važnosti za ispravno funkcionisanje poslovnih aktivnosti, sve češće smo svedoci brojih sajber napada koji mogu oštetiti bilo koji finansijski, telekomunikacioni i institucionalni sistem na svetu. S obzirom na takve izazove i potencijalne pretnje, nijedan napor nije suviše skup ili zahtevan kada je u pitanju sprečavanje i ograničavanje sajber napada.

U bilo kom trenutku u svetu milioni transakcija i informacija „protiče“ internetom. Podaci su postali najvredniji predmet zaštite a sajber bezbednost u svim aspektima je nešto što mora biti procenjeno, zaštićeno i razvijano maksimalnom brzinom. Sajber prostor je bezbedan i svima koristan, samo kada su svi akteri uključeni u određeni poslovni proces svesni rizika: bez svesti, svako tehničko rešenje gubi na značaju i efektu. CYBER SECURITY konferencija jedna je od prvih ovog tipa na Balkanu i posvećena je razvijanju svesti o tome da moramo deliti svoja iskustva i okupiti globalne stručnjake koji će nam pokazali put ka sigurnijoj budućnosti u vezi sa prenosom podataka, finansijskim transakcijama i sistemima telekomunikacija,bilo u segmentu softvera ili hardvera.

Ovogodišnja konferencija Konfindustrije Srbija je treća ovog tipa u digitalnoj sferi, nakon DEC i DIGINDEC konferencija organizovanih 2016. i 2017. godine, Cyber security skup želi pružiti još jedan vid uticaja digitalne transformacije na privredu. Konfindustrije Srbija želi organizacijom ovog skupa da skrene pažnju na sajber bezbednost u sektoru finansija i telekomunikacija , dok će se deo diskusije fokusirati i na značaj stvaranja strateških partnerstava u cilju podizanja svesti o značaju bezbednosti u sajber prostoru. Osmog novembra će prisutni imati jedinstvenu priliku da od eksperata i kompanija čuju koja su to rešenja koja mogu ponuditi i koji su najveći izazovi u domenu cyber security na globalnom i lokalnom nivou.

Uvodna obraćanja: Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, Serđo Monti zamenik šefa misije, Ambasada Italije i predsednik Konfindistrije Srbija Erik Košuta

Mesto održavanja konferencije: Skupština grada Beograda, svečana sala, Dragoslava Jovanovića 2

Molimo vas da akreditacije za događaj pošaljete na dole navedeni mejl najkasnije 01.11. 2018. do 16h.