7. međunarodni Festival domaćih igranih serija - FEDIS

Jezik: Serbian

Umetnost i Kultura
Ovogodišnji 7. medjunarodni Festival igranih serija FEDIS održaće se 17. i 18. oktobra u hotelu Zepter na Terazijama i Domu omladine Beograda.Na jedinstvenoj manifestaciji ove vrste u regionu koja promoviše i nagrađuje igrani televizijski program učestvuje 8. serija iz Srbije:

- Sumnjiva lica,

- Santa Maria Dela Salute,

- Selo gori, a baba se češlja,

- Vojna akademija,

- Ubice moga oca,

- Andrija i Andjelka,

- Nemoj da zvocaš

- Komšije

Kao i serije Gorčilo iz Crne Gore i Zlatni dvori iz Hrvatske.Prve večeri biće 17. oktobra u hotelu Zepter na Terazijama, koji će svečano otvoriti prošlogodišnji dobitnik nagrade za režiju Darko Bajić, biće dodeljene i nagrade Zlatna antena za najbolji glumački par kao i Zlatna antena za najpopularniju TV seriju iz regiona prikazanu u Srbiji. Takođe će biti uručena nagrada Zlatna antena za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen Nelina čokoladni party za sve učesnike iz zemlje i regiona.Drugog festivalskog dana, 18. oktobra u velikoj sali Doma Omladine Beograda održaće se svečana ceremonija proglašenja ovogodišnjih pobednika i dodela nagrada ZLATNA ANTENA u 12 kategorija:

NAJBOLJA TV SERIJA,

NAJGLEDANIJA TV SERIJA,

NAJBOLJI GLUMAC,

NAJBOLJA GLUMICA,

NAJBOLJI GLUMAČKI PAR,

NAJBOLJA REŽIJA,

NAJBOLJI SCENARIO,

NAJBOLJA FOTOGRAFIJA,

NAJBOLJI KOSTIM,

NAJBOLJA MONTAŽA,

NAJBOLJA MUZIKA – na osnovu mišljenja Stručnog žirija 7. FEDIS-a.Generalni pokrovitelj festivala je fabrika konditorskih proizvoda Nelly iz Loznice a prijatelji Festivala SOKOJ, Knjaz Miloš, Zepter i Dom omladine Beograda.Dobrodošli!Za sve dodatne informacije o Festivalu, zakazivanje intervjua sa učesnicima, molimo da kontaktirate PR tim Festivala, Whole in one agencija, kontakt osoba Jovana Nikolić 069/3709910 ili putem e-maila office@wholeinone.rs

Galerija